Disse legger igjen mest penger

Nordlys-turister bruker i snitt 2640 kroner i døgnet, i motsetning til 1670 kroner i snitt i døgnet for øvrige vinterturister.

0

Samtidig er det det mindre sannsynlig at de senere vil returnere til Norge på ferie.

– 65 prosent av de spurte i Innovasjon Norges Turistundersøkelse forventer at norgesferien blir en engangsopplevelse – sammenlignet med 12 prosent av de øvrige vinterturistene, som er skiturister som ofte reiser til Norge på skiferie, forteller fagansvarlig for analyse i Innovasjon Norge reiseliv, Margrethe Helgebostad. 

Det er turister fra nærmarkedene Tyskland og Storbritannia som oftest reiser til Norge for å oppleve nordlyset. Tyskland var det største markedet for nordlysturister, etterfulgt av Storbritannia. Nordlysturister har store forventninger til norgesferien og de planlegger besøket godt.

Et interessant funn i Turistundersøkelsen er at hver tredje nordlysturist kjører hundeslede. Denne atferden er unik for målgruppen. Denne aktiviteten er kostbar og forbruket legges i stor grad igjen lokalt.

– Nordlysturister bruker lengre tid på norgesferie og mer penger på kostbare aktiviteter, sammenlignet med andre vinterturister, sier Helgebostad.

Nordlysturistene forteller ellers at avslapping og det å reise med Hurtigruten er formålet med ferien.

Share.

About Author

Comments are closed.