Dette er nordmenns drømmedestinasjoner i 2019

USA og Canada er landene flest nordmenn har som sin drømmedestinasjon, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat for FINN reise.

0

På spørsmålet «Hva er din drømmedestinasjon du ikke har besøkt?», havnet USA og Canada foran Australia og øyparadiset Maldivene. USA gikk også i fjor til topps på listen.

Muligheter for unike opplevelser og at reisemålet oppfattes som eksotisk, er de viktigste kravene til de som vil reise, ifølge undersøkelsen.

Kommersiell direktør for FINN reise, Terje Berge, sier lave flypriser har gjort det enklere for mange nordmenn å få oppfylt feriedrømmen sin.

– USA har jo enormt mye å by på, fra filmbyen Los Angeles i vest til shopping- og opplevelseseldoradoet New York i øst. Med flere direkteruter og økt konkurranse har det blitt enklere og rimeligere for mange å oppfylle USA-drømmen, sier Berge i en pressemelding.

Over halvparten av de spurte svarer at de foretrekker å planlegge ferien selv. Det tror Berge vil gjøre fjerne reisemål som Australia og Maldivene enda mer populære i fremtiden.

– Mange synes ikke det gjør noe å måtte ha et ekstra stopp på veien, så lenge billettene er billigere. Det er derfor gledelig å se at så mange nå oppfyller drømmene sine om å dra på ferie til eksotiske reisemål, sier han.

Marked- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket.no, anbefaler folk å begynne letingen tidlig, hvis man vil gjøre kupp på drømmeferien:

– Dersom du vil sikre deg et konkret hotell er det viktig å bestille tidlig. Prisene på flybilletter blir også dyrere jo nærmere avreise man kommer. De billigste billettene går først, sier hun.

Det er imidlertid ikke bare eksotiske reisemål og kjente utenlands-favoritter som Spania som står høyt på nordmenns ferieønskelister. 35 prosent av oss planlegger en Norgesferie i løpet av 2019, ifølge Norstats undersøkelse for FINN reise.

Mange oppgir at de har hytter de reiser til, men flere lar seg også lokke av vår nordligste landsdel.

– Vi reiser året rundt nå og tiltrekkes av aktiviteter som toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling og snøscootersafari. Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, er noe vi ser at blir stadig mer populært – og disse destinasjonene er drømmedestinasjoner for svært mange av oss, sier Terje Berge i FINN reise:

Topplisten: «Hva er din drømmedestinasjon, som du ikke har reist til enda?»
(kilde: Reiseundersøkelsen)

  1. USA & Canada
  2. Australia
  3. Maldivene
  4. Europa (uspesifiserte land)
  5. Afrika (uspesifiserte land)
  6. Italia
  7. Japan
  8. Asia (uspesifiserte land)

*Om FINNs reiseundersøkelse
Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i oktober 2018. Landsrepresentativ undersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på web. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2019, blant annet med spørsmål om sommerferien. Ta kontakt for segmentering på kjønn, alder og landsdeler.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.