Der kvinnene rår

Hos hotellkjeden Haut Nordic ledes samtlige av hotellene av kvinnelige hotelldirektører. – Ikke helt tilfeldig, mener konsernsjefen.

0

Hotellbransjen har tradisjonelt hatt høy andel kvinnelige arbeidstakere. Tall fra NHO Reiseliv viser at andelen kvinnelige hotelldirektører er 70 prosent i First, 53 prosent i Choice, 41 prosent i Scandic og 40 prosent i Thon.

Det er imidlertid ingen som matcher Haut Nordic som har 100 prosent kvinnelige hotelldirektører.

– Klart jeg er stolt av statistikken og ikke minst av jobben hotelldirektørene våre gjør, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic i en pressemelding på kvinnedagen.

Han mener det vil ha en positiv oppside for bransjen om antallet kvinnelige hotelldirektører blir enda større på landsbasis.

– Jeg har veldig gode erfaringer med kvinnelige toppsjefer i hotellbransjen. De har en enorm gjennomføringsevne, er dyktige motivatorer og svært dyktige på både organisere og analysere. Det at vi kun har kvinnelige hotelldirektører er derfor ikke helt tilfeldig. Står det mellom en mann og kvinne med like sterke CV-er, tilsier vår erfaring at vi bør velge kvinnen, sier Prestegard.

Haut Nordic er et hotell- og restaurantkonsern som består av ulike restaurantkonsepter og tre hoteller. Om et år åpner hotell nummer fire. Kjell Inge Røkke-eide Aker sitt eiendomsselskap er på eiersiden, og Prestegard har ambisjon om at Haut Nordic skal vokse med ytterligere fem til ti hoteller i løpet av få år.

– Neste nye hotell blir Miklagard som åpner i 2020. Det blir Gardermoen-regionens største hotell og et eksklusivt alternativ i naturskjønne omgivelser til dagens mer tradisjonelle flyplass-hotell, sier Prestegard.

Hotelldirektør på Miklagard blir Silje Jørgensen, som i dag har samme stilling på Clarion Collection Hotel Grand, Gjøvik.

– Ingen blir overrasket om vi ender opp med en ny kvinnelig hotelldirektør, sier Prestegard.

Den nye Miklagard-sjefen er stolt av å jobbe i et selskap der kvinner får så mange muligheter.

– Norske kvinner blir utvilsomt skadelidende for en del usynlig diskriminering i arbeidslivet. Jeg er stolt av å jobbe i et hotellkonsern der det ikke er tilfellet. Kvinner heies fram på alle nivåer i organisasjonen, og det høye antallet kvinnelige leder i Haut Nordic reflekterer en viktig del av bedriftskulturen vår, sier Silje Jørgensen.

De to øvrige hotelldirektørene i Haut Nordic er Janne Johansen ved Quality Hotel Grand Kongsberg og Karoline Hammer-Larsen Quality Hotel Strand i Gjøvik.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.