Dekker avbestilling av reiser til Kina

Forsikringsselskaper vil dekke avbestilling av reise og opphold i Kina eller Hongkong som følge av utbruddet av det nye coronaviruset.

0

Europeiske Reiseforsikring er blant selskapene som vil dekke slike avbestillinger. Forutsetningen er at reisen avbestilles innen 14 dager etter UDs reiseråd om Hubei-provinsen. Det vil si innen 9. februar.

– Grunnen til at vi nå utvider avbestillingsdekningen til å gjelde hele Kina, er at vi ønsker å ligge litt i forkant av situasjonen. Reisende opplever større grad av reiserestriksjoner med kollektivtrafikk og fly, og det kan være vanskelig å bevege seg internt i Kina, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i Europeiske Reiseforsikring.

Tryg dekker avbestillinger av reiser til Hubei-provinsen i Kina. Forsikringen dekker det man ikke får refundert fra reisearrangør og gjelder kunder som har bestilt og betalt reise til provinsen før 25. januar, opplyser selskapet.

Norske myndigheter fraråder nordmenn til å reise til dette området på grunn av utbruddet av en ny type coronavirus som først ble oppdaget i storbyen Wuhan i provinsen.

Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse, eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang. Symptomer kan være feber, tørr hoste og tegn på lungebetennelse.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.