De fleste bestiller ferien i god tid

Nesten halvparten av oss bestiller ferien i god – fra tre til seks måneder før avreise. Bare fem prosent er mer spontane og bestiller én til to uker før de skal avgårde.

0

Tallene kommer frem i en Kantar Sifo-undersøkelse i regi av Ticket. 12 prosent av oss liker å være ute i ekstra god tid og bestiller gjerne reisen mer enn et halvt år før avreise.

Å bestille seks måneder eller mer før reisen skal skje er noe vanligere i aldersgruppen 41-50 år (16 prosent) enn for andre aldersgrupper. I denne alderen er mange i perioden med småbarn samt et intensivt yrkesliv som er grunnen til at lengre planleggingshorisont kan være bra både i forhold til arbeidsgiver og for selve planleggingens skyld.

Men det er også mange som er mer spontane når det gjelder ferien sin. Mens fem prosent bestiller én til to uker før avreise bestiller ni prosent én måned før reisen skal gjennomføres. Det er spesielt aldersgruppen 66-79 år (13 prosent) som bestiller bare en måned før.

I denne alderen har de fleste ingen arbeidsgiver å ta hensyn til, ingen søknad om ferie som må godkjennes eller barn som risikerer å miste viktig tid på skolen og dermed er muligheten for spontant å reise på ferie betydelig større enn for de yngre aldersgruppene.

Hvor lang tid innen avreise pleier du vanligvis å bestille utenlandsferien?
3-6 måneder, 43 prosent
2 måneder, 15 prosent
Mer en 6 måneder før, 12 prosent
1 måned, 9 prosent
1-2 uker, 5 prosent
Usikker/vet ikke, 15 prosent
Kilde: Tickets Kantar/Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg.

Share.

About Author

Comments are closed.