Dansk avis dropper flyreiser

Den danske storavisen Politiken skal kutte drastisk ned flyreisene i avisens regi, og legge opp reiseseksjonen etter det.

0

Ett av tiltakene som får umiddelbar virkning er kuttet i innenlandsreiser, og den vil ellers revurdere alle andre reiser. I kjølvannet av denne beslutningen vil sjefredaktør Christian Jensen endre fokus på Politikens reiselivsdekning.

De skal skrive mer om Danmark, de nordiske landene og Nord-Europa, områder som enkelt kan nås med offentlig transport som tog og buss.

De skal også droppe sitt populære weekend-format, fordi man mener det kan oppfattes som en oppfordring til langreiser med fly. Avisen skal også kutte i antallet oversjøiske reiser.

– Selv om man ønsker å oppleve det unike må man tenke på klimaet, sier Jensen blant annet i en uttalelse.

– Som avis har vi ingen tro på noen pekefinger-mentalitet. Vi tror at våre lesere kan endre sine reisevaner ved at vi gir dem inspirasjon til å gjøre andre ting, som ikke belaster miljøet i like stor grad, fortsetter Jensen.

– Vi tror at vi kan tenke på jordens fremtid, og samtidig dra ut på oppdagelsesferd, sier han, og mener at også avisens annonsører vil bevege seg i en mer samfunnsbevisst retning. For det er liten tvil om at Politiken med dette vil redusere inntekten fra sin populære reiseseksjon betydelig.

Share.

About Author

Comments are closed.