Cruiseutvalget er etablert

Utvalget som skal se nærmere på beredskapsutfordringene med den økende cruisetrafikken i norske farvann, er nå satt sammen.

0

Utvalget skal ledes av sysselmannen på Svalbard, Kjerstin Askholt.

– Viking Sky-hendelsen minnet oss alle på det enorme omfanget en alvorlig hendelse med et cruiseskip kan ha. Det er derfor behov for å gjennomføre en grundig utredning for å kartlegge utfordringene og beredskapen for cruisetrafikk langs norskekysten og på Svalbard, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Utvalget får også blant annet i oppgave å kartlegge og beskrive omfanget av dagens cruisetrafikk, samt skissere fremtidige utviklingstrekk og vurdere evnen til å koordinere og håndtere en alvorlig hendelse med et cruiseskip.

Foruten Askholt består utvalget av ekspedisjonsleder Karin Strand i Hurtigruten, professor og beredskapsekspert Odd Jarl Borch, sjøsikkerhetsdirektør Arve Dimmen, senioringeniør Jan Reinert Vestvik, pensjonist og tidligere kystvaktsjef Ottar Haugen, professor Ingrid Bouwer Utne, direktør Frigg Jørgensen, operativ redningsinspektør Tore Wangsfjord og generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Share.

About Author

Comments are closed.