Coronarapport fra Erik Haug

I dagene fremover bringer Travel News stemningsrapporter fra en rekke aktører i norsk reisebransje. I dag er turen kommet til Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

0

Hvilke tiltak har dere i Apollo satt inn som følge av pandemien?
– I den sitasjonen vi er i nå , er vår viktigste fokus våre kunder. Etter nedstengningen av Norge 14/3 og påfølgende reiseråd, så har vi hatt en enorm pågang fra våre kunder. Det viktigste for alle i Apollo har vært å ta hånd om dem på en best mulig måte. Vi skal ikke stikke under stol at UDs reiseråd gjør det vanskelig for både våre kunder og oss. I Apollo har vi permitert våre ansatte 50 prosent, men vi har et håp om at at det ut over sommeren og høsten vil bli en positiv utvikling.

Har dere hatt nytte av hjelpetiltak fra det offentlige?
– Vi har søkt og fått innvilget dekning av faste kostnader etter gjeldende regelverk.

Hvilke potensielle hjelpetiltak hadde vært ønskelige å innføre for Apollo?
– Vi venter som mange andre på hvilke økonomiske hjelpetiltak som regjeringen fremlegger i revidert budsjett. Det å kunne hatt en aktiv permiteringsmodell ville betydd mye, ikke minst for de ansatte.

Hva er de største utfordringene for dere under pandemien?
– Vi lever av å selge reiser, og da sier det seg selv at situasjonen er surrealistisk. Det vi ønsker mest er å komme i gang igjen med å gjøre det vi kan best, å tilby gode ferieopplevelser. Det også med tanke på våre gode samarbeidspartnere på alle våre resemål, som har samme utfordringene som oss.

Hvordan er du selv påvirket av pandemien?
– Jeg har for det meste hatt hjemmekontor, men med de nye retningslinjene blir det mere på kontoret i Kirkegata. Er ikke permittert, men jeg og resten av ledegruppen har tatt lønnskutt.

Når ser du for deg at situasjonen vil begynne å bedre seg for dere?
– Vanskelig å si, men vi håper på en forsiktig oppmykning av reiserådet ut over sommeren.

Ser du for deg en fremtidig endret forretningsmodell for Apollo som følge av pandemien?
– Pandemien vil helt sikkert påvirke våre reisevaner I en eller annen grad, men vi håper at vi i 2021 vil kunne vært tilbake på samme nivå som vi hadde planlagt for 2020. Hvorvidt det er realistisk per i dag er vanskelig å si. Ufordringer gir også muligheter, og vi ser nå på nye produkter og løsninger.

Share.

About Author

Comments are closed.