Corona-frykten brer seg

Charter-operatører merker nå at færre bestiller reiser til Thailand som følge av spredningen av corona-viruset. Og selv om reisebransjen fremdeles opplever den norske reiselysten som stor har frykten begynt å spre seg.

0

– Det har blitt færre siste-liten-bestillinger til Sørøst-Asia, de bestiller heller til andre destinasjoner, som Kanariøyene, sier fungerende kommunikasjonssjef Adam Györki hos reiselivsselskapet TUI til E24.

De aller fleste som reiser til for eksempel Thailand, booket turen sin allerede i fjor sommer.

Også hos Ving er det noe nedgang til Thailand.

– Vi kan se en liten tendens til nedgang i bestillinger til Thailand, men generelt er nordmenns reiselyst fortsatt på topp, sier Marie-Anne Zachrisson til E24.

Nylig meldte flyselskapenes internasjonale organisasjon IATA at de frykter at coronaviruset vil føre til en kraftig nedgang i etterspørselen etter flyreiser.

De tror dette kan bli det første passasjerfallet siden finanskrisen i 2009. Det er spesielt flyselskapene i Asia de er bekymret for. Både Finnair, SAS og British Airways er blant selskapene som har kansellert rutene til Fastlands-Kina.

– For vår del er det ingen merkbare endringer i reiselysten per nå, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til E24.

SAS har for øvrig inntil videre sluttet å fly til Beijing og Shanghai, og reduserer endel på kapasiteten på antall ukentlige flyvninger til Hongkong den neste måneden. 

I Thailand ble det frem til fredag påvist 35 tilfeller av corona i landet, men det har ikke vært noen dødsfall. 19 av de 35 syke skal allerede være friskmeldt.

Utenriksdepartementet (UD) oppfordrer reisende til å følge helserådene utarbeidet av Folkehelseinstututtet for forebygging av infeksjon på reise, samt følge råd og anvisninger fra thailandske myndigheter. UD fraråder reiser til Kina som ikke er strengt nødvendige.

Totalt er det registrert over 75 000 sykdomstilfeller, og 2012 dødsfall som følge av viruset. Det er påvist i 30 land utenfor Kina, og de med flest tilfeller utenfor Kina er Japan.

Turistnæringen i Norge merker nå frykten for corona. For å begrense smitte har Kina innført utreiseforbud for kinesiske turistgrupper. En rekke andre land har også innført restriksjoner på reise.

Flere norske hoteller forteller at grupper med turister har kansellert, med viruset som forklaring.

Share.

About Author

Comments are closed.