Camping-investor ser mot Norge

Et fond forvaltet av norskbaserte Norvestor Equity betaler over en halv milliard for svenske Nordic Camping & Resort. Nå ser selskapet på mulighetene i Norge.

0

For vel to år siden tok oppkjøpsfondet Norvestor kontroll over det svenske camping-konsernet Nordic Camping & Resort, som har 15 campingplasser. Da var prisen på selskapet 300 millioner svenske kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Siden har Norvestor kjøpt ytterligere 11 campingplasser og eier nå hele 40 i Sverige og Danmark. Det er status etter oppkjøpet av det svenske selskapet First Camp basert i Gøteborg for 550 millioner svenske kroner.

First Camp eier og driver 13 anlegg i Sverige, i tillegg til ett i Danmark. Med det er Nordic Camping Nordens største campingaktør med 700 ansatte, 1500 hytter, rundt 2,5 millioner gjestedøgn, og en omsetning som i år vil passere 400 millioner kroner.

Nå står trolig oppkjøp i Norge for tur.

– Vi er jo basert her i Norge, og det er naturlig at vi ser til Norge i det vi gjør, sier Karl Svozilik til DN.

Han er partner i Norvestor Equity og styreleder i Nordic Camping & Resort. Norvestor Equity eier foreløpig ingen anlegg i Norgemen First Camp har et samarbeid med Topcamp, som eier Hallingdal Feriepark i Ål, Bogstad Camping og Ekeberg Camping.

Les mer om Hallingdal Feriepark her!

Ifølge Svozilik er ti-femten prosent av gjestene på de svenske anleggene norske, noe som trolig ytterligere forsterker ønsket om å gå inn på eiersiden i anlegg her på berget. Planen er uansett å vokse i Skandinavia.

– Det er rundt 2500 frittstående campingplasser i regionen i det jeg vil karakterisere som en sjeldent fragmentert næring der vi ønsker å ta en lederposisjon. Over 95 prosent av anleggene er eiet og operert hver for seg, sier styrelederen i Nordic Camping & Resort.

Han regner med at selskapet vil ha flere norske anlegg i porteføljen innen de neste fem årene.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.