Bygger nytt hotell i Oslo

Gjennom et samarbeid med Höegh Eiendom skal Petter Stordalen bygge nytt hotell til 600 millioner kroner på Vinmonopolets gamle tomt på Hasle i Oslo.

0

Höegh Eiendom og entreprenørselskapet AF Gruppen skal investere milliarder på Hasle og bygger 750 leiligheter, butikker, serveringssteder, en ungdomsskole og kontorer fordelt på 170.000 kvadratmeter.

Den 100 mål store ubrukte tomten skal også huse Petter Stordalens nye hotell.

I disse dager sluttføres forhandlinger om byggekontrakten med entreprenøren.

– Da blir de medeiere og skal være med på å investere 600 millioner kroner i hotellet. Nordic Choice Hotels får en leiekontrakt på 20 år, sier Thrygg.

Slik blir det nye hotellet på Hasle seende ut. (Foto: Ghilardi+Hellsten / Photon Images)

HasleLinje er en 100 mål stor eiendom som ligger mellom t-banestasjonene Hasle, Løren og Økern i Oslo. Hjertet i den trekantede tomta er Vinmonopolets gamle tapperi, som nå utvikles til å bli leiligheter og handlegate. I tillegg til boliger, vil det på HasleLinje bli bygget miljøvennlige kontorbygg, barnehager og infrastruktur som støtter tilflytningen. Målet er å skape en helt ny bydel.

– Her har man tenkt større enn grå næringsbygg og et gatemiljø som stenger klokka fem. I stedet blir det boliger, restauranter, yrende liv, familier, venner og arbeid om hverandre. En ekstra bonus er Oslo sentrum rett nedi svingen. Dette området treffer spikeren på hodet når det gjelder hvordan folk vil jobbe og leve i dag. Derfor er vi her, sier Petter A Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

I følge Cato Dehli Lauritzen, daglig leder i HasleLinje, har det vært svært viktig for prosjektet å også få på plass et hotell.

– En rekke aktører har allerede valgt Hasle Linje, og stadig flere kommer til. Med en miks av bolig, næring, service og skole, er hotell selve prikken over i’en for å skape et levende sted som begeistrer. Hotellet vil komplettere HasleLinje, og bidra ytterligere i attraktiviteten til området. Så vi er glad for at Nordic Choice Hotels har tenkt stort og valgt HasleLinje, sier Lauritzen.

Hotellet vil få 217 rom, konferansesal for 475 personer og svært gode møteromsfasiliteter. I tillegg til kurs- og konferansekapasitet, vil hotellet satse på mat og drikke. Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, mener satsingen blir riktig for selskapet og for bydelen.

– Vi synes det er flott å kunne bidra til å utvikle en helt ny bydel i Oslo. HasleLinje er sentralt og lett tilgjengelig, samtidig er det utenfor den mest kompakte bykjernen. Denne bydelen vil tiltrekke seg forretnings- og fritidsreisende som trenger senger å sove i, møterom der de kan møtes, og restauranter å spise på. Vi gleder oss til å levere hotellopplevelser som vil komme bydelen til gode, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Hotellet åpner i 2020.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.