Bruker lang tid på feriesøk

Nesten halvparten av oss bruker flere dager på research foran en utenlandsreise. 14 prosent oppgir til og med at de bruker en uke eller mer på å søke informasjon innen reisen bestilles.

0

Bare åtte prosent legger ned rundt en times research, i følge en undersøkelse gjennomført av Kantar Sifo i regi av Ticket Feriereiser.

Med en uendelighet av valgmuligheter er det ikke så rart at de aller fleste av oss bruker mange timer på research før bestilling av en feriereise. Informasjon omkring alt fra flyreise til bosted, utflukter og restauranter på reisemålet skal søkes gjennom, for å få en oversikt over alle valgmulighetene.

– Å søke informasjon foran en utenlandsreise kan være utrolig morsom. Man får muligheten til å se alle spennende reisemuligheter og et tydeligere bilde av hva man vil oppnå med ferien, noe som er bra for at reisen skal bli så flott som mulig, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser.

De fleste (49 prosent) legger ned flere dager på research innen reisen bestilles, mens 39 prosent bare bruker en dag eller mindre før de bestiller. Bare åtte prosent oppgir at de bruker maks en time på informasjonssøk før bestilling.

Størst forskjell er det mellom aldersgruppene der 31-40 åringer oppgir at de bruker en uke eller mer på å gjøre research (24 prosent), mens aldersgruppen 66-79 år utmerker seg med å bruke under en time (16 prosent).

– Uansett hvor viktig researchen er foran en reise er det en grense for hva som er morsomt, mener Ellen Wolff Andresen, som anbefaler å bruke en reiserådgiver om du selv ikke har lyst til å legge ned mange dager på å søke, har problemer med å velge mellom alternativene eller trenger litt innsidetips om reisemålet.

Hvor mye tid sammenlagt bruker du generelt sett på research før du bestiller en utenlandsreise?

  1. Flere dager, 35 prosent
  2. Et par timer, 22 prosent
  3. En uke eller mer, 14 prosent
  4. En dag, 9 prosent
  5. Vet ikke, 11 prosent
  6. Under 1 time, 8 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.