Blir kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip

17 år gammel startet han karrieren sin som byssegutt. 37 år senere blir Kai Albrigtsen (54) kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip.

0

Når MS Roald Amundsen legger ut på jomfruturen våren 2019, er det ikke bare skipet som skriver historie. Kai Albrigtsen fra Stokmarknes i Vesterålen blir den første i verden som kan titulere seg kaptein på et hybriddrevet cruiseskip.

– Dette er en stor ære og et stort ansvar. Å ta kommandoen på et så unikt skip er uten tvil høydepunktet i karrieren min, sier 54-åringen.

Sammen med søsterskipet MS Fridtjof Nansen, er MS Roald Amundsen under bygging på Kleven verft i Ulsteinvik. De to ekspedisjonscruiseskipene blir utstyrt med store batteripakker, banebrytende grønn teknologi og en rekke andre miljøvennlige løsninger. Skipene blir levert i 2019 og 2020, med et tredje hybriddrevet ekspedisjonscruiseskip med planlagt levering i 2021.

– Den nye teknologien på MS Roald Amundsen åpner helt nye muligheter. Hurtigruten setter en ny standard for hele cruisenæringen, og jeg er stolt over å få være del av Hurtigrutens grønne bølge. Vi viser resten av bransjen hva det er mulig å få til, sier Albrigtsen.

Fra starten i byssa, har Albrigtsen gått gradene gjennom en rekke ulike stillinger på mer enn ti ulike Hurtigruten-skip. Han seilte til Antarktis første gang i 2003, før han ble forfremmet til kaptein i 2006.

De to siste årene har han vært kaptein på MS Midnatsol.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.