Best Western i Skandinavia bytter navn

Hotellene i Best Western Hotels & Resorts endrer selskapsstrukturen. Fra nyttår blir hotelleierne aksjonærer i det nye selskapet, som skal hete BWH Hotel Group Scandinavia AB. Målet er å styrke porteføljen.

0

Dette skjer ifølge en pressemelding i en bransje der konsolidering og oppkjøp endrer hele hotellandskapet.

I februar i år kjøpte Best Western Hotels & Resorts den verdensomspennende hotellkjeden WorldHotels, hvor blant annet Tivoli Hotel i København og Gothia Towers i Gøteborg inngår. Med oppkjøpet har Best Western Hotels & Resorts ifølge pressemeldingen skapt mer bredde i sin hotellportefølje, når de nå også kan tilby hotellopplevelser i premiumsegmentet.

Kjeden omfatter nå 17 varemerker, som hver for seg henvender seg til ulike segmenter under én og samme paraply.

Dermed bytter kjeden navn til BWH Hotel Group Scandinavia AB. Det skjer for å tydeliggjøre den brede porteføljen selskapet representerer. Navnet BWH Hotel Group er en sammenfatning av Best Western og WorldHotels.

Samtidig dannes et aksjeselskap hvor de ulike hotelleierne blir aksjonærer.

– Vi har kjent et økt behov for å kunne handle raskere i en tid hvor hotellandskapet endres, og flere og flere hoteller konsolideres i de store kjedene, sier Johan Kukacka, administrerende direktør for BWH Hotel Group i Skandinavia.

– Våre hoteller eies og drives av lokale entreprenører og med stiftelsen av det nye selskapet blir de enda mer delaktige, samtidig som det gir oss som selskap og organisasjon større handlingsfrihet

Det nye selskapet, BWH Hotel Group, omfatter 4 700 hoteller rundt om i verden hvorav 160 ligger i Skandinavia. Den skandinaviske virksomheten går fra å være en økonomisk forening til å bli et aksjeselskap med oppstart 1. januar 2020.

Om BWH Hotel Group
BWH Hotel Group er en global hotellkjede bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels og SureStay Hotel Group. Til sammen tilbyr de over 4 700 hoteller i mer enn 100 land over hele verden. I Skandinavia finnes det 160 hoteller på over 100 ulike destinasjoner. For å imøtekomme både gjester og potensielle hotelleiere, tilbyr gruppen totalt 17 forskjellige varemerker i alle segmenter fra budsjett til premium. BWH Hotel Group er den største, uavhengige hotellgruppen i Skandinavia hvor hotellene eies og drives av lokale entreprenører.

Share.

About Author

Comments are closed.