Avklaringer fra SkiStar foran vintersesongen

Mange lurer på når SkiStar åpner sine destinasjoner i vinter, og hvilke tilpasninger de gjør. Her følger noen avklaringer

0
 • SkiStar produserer snø og planlegger åpning i Hemsedal og Trysil, selv om det vil bli en tilpasset og annerledes sesong. Folkehelsemyndighetene i Norge har uttalt at det er i orden å reise på hytta for å stå på ski med familie og venner om du holder avstand og følger rådene for smittevern. Det gjelder også om du leier hytte eller annet overnattingssted. Å stå på ski på fjellet er en trygg aktivitet som medfører minimal smitterisiko, ifølge folkehelsemyndighetene.
 • Med omtanke for sine gjester og medarbeidere har SkiStar koronasikret sine destinasjoner i Norge og Sverige og innført en rekke forholdsregler, som er tatt fram i samarbeid med lokale og regionale aktører. Nå kan du for eksempel kjøpe SkiPass, ta kølapp til skiutleia og sjekke inn digitalt i boenheten. I heiskøen er det en stavlengdes avstand som gjelder.
 • SkiStar har lært mye siden i vår og er godt forberedt takket være gode samarbeidsmøter med blant annet kommuner, helsevesen, samt næringen gjennom destinasjonsselskapene i Hemsedal og Trysil, slik at de sammen er blitt enige om hvordan de kan tilby skikjøring på en trygg og sikker måte, og med omtanke for sine gjester og hvordan de håndterer ulike scenarier. Det samme har de gjort på sine svenske destinasjoner Sälen, Åre og Vemdalen.
 • Allerede i sommer innførte SkiStar en rekke forholdsregler i forhold til sykling, heiskjøring og vandring med gode resultater.
 • SkiStar har løpende dialog nasjonalt med FHI og kommuneoverlegene i Hemsedal og Trysil. I tillegg følger de skianleggenes bransjeorganisasjon ALF, som har tatt fram tydelige retningslinjer for drift av alpinanlegg i vinter.
 • Alpin skikjøring er en kontaktfri utendørsaktivitet, frisk luft og mosjon er bra for folkehelsen. Og som sagt har FHI uttalt at smitterisikoen ved å kjøre på ski i frisk luft er minimal.
 • Den vanligste boformen hos SkiStar er hytte eller leilighet sammen med venner eller familie, der mesteparten av tiden tilbringes utendørs i skibakken. Dessuten kommer de fleste av SkiStars gjester til destinasjonene med bil.
 • SkiStar har innført generøse bookingvilkår med Bestill trygt-forsikring, der gjesten kan avbestille boenheten fra ned til 21 dager før ankomst. Blir du syk senere, eller under besøket, kan du også avbestille og få pengene tilbake ved framvisning av legeerklæring.
 • Skileie, SkiPass og skiskole kan alltid avbestilles inntil dagen før ankomst.
 • SkiStar vil nok en gang understreke viktigheten av at gjestene holder seg oppdatert om situasjonen, hvilke regler som gjelder, samt følger deres forholdsregler når man er på fjellet.
 • SkiStaroppfordrer også alle til å bli hjemme ved minste tegn på sykdom, og i forkant av reisen planlegge hvordan man på en trygg og enkel måte kan reise hjem om man blir syk.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.