Avinor: Svak økning i juni

Antallet passasjerer som fløy over Avinors lufthavner i juni økte med én prosent sammenlignet med samme periode i 2018. Haugesund lufthavn får «skylden».

0

Den lave veksten skyldes nemlig i stor grad at driften av Haugesund lufthavn er satt ut, og at Haugesund ikke lenger teller med i Avinors trafikktall. Korrigert for dette hadde Avinor en passasjervekst på 2,2 prosent i juni.

På Bergen lufthavn var veksten på 5,2 prosent sammenliknet med juni 2018, mens Oslo lufthavn hadde en vekst på 2,1 prosent.

I løpet av årets seks første måneder reiste 26,3 millioner til og fra Avinors lufthavner, en økning på 0,4 prosent sammenliknet med i fjor, da 26,2 millioner reiste. Korrigert for utskillelsen av Haugesund lufthavn fra 13. mai er veksten 0,8 prosent i 1. halvår.

Syvende juni i år ble den travleste reisedagen noensinne for både Oslo lufthavn og Trondheim lufthavn. På Oslo lufthavn registrerte man 109 842 reisende, mens tallet i Trondheim var på 18 687 reisende.

Det var i 2016 at regjeringen Solberg la frem et forslag om innføring av tjenestekonsesjonsmodell for Haugesund lufthavn, Karmøy, som et pilotprosjekt. Det betyr at Avinor fortsatt står som eier av flyplassen, mens driften er satt ut til andre operatører.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.