Arctic Race returnerer til Lofoten

For første gang siden 2013 returnerer sykkelrittet Arctic Race of Norway til Lofoten. Neste års ritt starter i Å og ender opp i Narvik.

0

Arctic Race-leder Knut-Eirik Dybdal presenterte løypa for 2019-utgaven tirsdag. Han kan knapt vente med å vise fram storslått natur sammen med syklistene når rittet arrangeres fra 15. til 18. august neste år. Da vil rytterne tråkke innom Lofoten, Vesterålen og Lofoten.

– Det var ekstra artig å presentere blant annet Lofoten, hvor vi ikke har vært tilbake etter den første utgaven i 2013, sier Dybdal til NTB.

Han forteller at tidligere verdensmester Thor Hushovd, som vant i Lofoten i 2013, sa at han aldri hadde syklet gjennom vakrere landskap.

– Og han har syklet noen etapper rundt omkring i verden. Så når muligheten bød seg for å komme tilbake til Nordland og Lofoten og Vesterålen var det en enkel avgjørelse å ta turen hit, sier Arctic Race-sjefen.

– Det kommer til å bli noe helt unikt. Kanskje må vi forberede syklistene på at de må ha fokus på veien, ler Dybdal.

Neste års deltakere skal sykle følgende etapper:
1. etappe: Å i Lofoten–Leknes (182 km)
2. etappe: Henningsvær–Svolvær (168,5 km)
3. etappe: Sortland–Melbu (176,5 km)
4. etappe: Lødingen–Narvik (166,5 km)

Tror på åpent race
Tidligere verdensmester Thor Hushovd mener de to første etappene favoriserer de beste spurterne, mens de beste klatrerne vil ha en fordel på de to siste.

– Selv om det blir en del stigninger på første etappe, vil det være gode muligheter for spurterne her. Andre etappe er relativt flat, så her vil de beste spurterne være klare favoritter. På tredje etappe skal rytterne opp flere bratte stigninger, ikke minst vil den siste strekningen opp til Storheia fra Melbu bli krevende. Fjerde etappe blir mer variert, og jeg tror det vil være et åpent race helt inn til mål i Narvik, sier Hushovd i en pressemelding.

Vakker natur
Fra årets utgave ble bildene fra sykkelrittet kringkastet til millioner av TV-seere i 190 land. Nå gleder Dybdal seg til nok en gang å få muligheten til å vise fram Nord-Norge til et internasjonalt publikum.

– Vi har formidlet TV-bilder fra hele denne vakre landsdelen jorda rundt, men det er vel ikke til å stikke under en stol at Lofoten og Vesterålen har noe helt spesielt å by på. Vi gleder oss derfor til nok en gang å få vise verden den vakre naturen, og de flotte folkene som bor her, sier Dybdal.

At rittet avsluttes i Narvik er ikke tilfeldig. I neste uke kan Nord-Norge og Narvik bli valgt som Norges kandidat til å arrangere VM i alpint i 2027.

– Arctic Race of Norway har blitt en suksess fordi hele Nord-Norge har stått bak og jobbet sammen. Nå står vi samlet bak Narvik som Nord-Norges og forhåpentligvis hele Norges kandidat til å arrangere VM i alpint, sier Dybdal.

Dybdal forteller til NTB at syklistene før målgang i Narvik sentrum skal sykle opp deler av den nedre delen av alpinbakken.

Arctic Race of Norway er på Det internasjonale sykkelforbundets (UCI) sykkelkalender som del av europatouren.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.