Aldri lei av New York

Den amerikanske megabyen fortsetter å vokse i popularitet, selv om det er to andre storbyer vi reiser enda mer til, viser en ny undersøkelse fra FINN reise.

0

I flere år har «Det store eplet» år vært et svært populært reisemål for  nordmenn, og interessen viser ingen tegn til å avta. I en ny undersøkelse Norstat har gjennomført for FINN reise svarer hver fjerde nordmann at de har tenkt seg til den amerikanske storbyen i løpet av 2019.

Mange drar også tilbake flere ganger. Kun én av ti av respondentene sier nemlig at det er “veldig viktig” for dem å dra et nytt sted hver gang man har ferie.

Kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge, sier i en pressemelding at flere direktefly har gjort USA-drømmen lettere å virkeliggjøre for mange nordmenn.

– Flere direktefly fører til økt konkurranse, og gjør at det koster mindre å komme seg «over dammen». Det gjør det mulig for flere å dra til New York for en langhelg med shopping og kultur, sier Berge.

Antall flyreiser til New York bestilt via FINN reise økte i 2018 med ni prosent sammenlignet med 2017.

Over halvparten av respondentene på reiseundersøkelsen sier at de foretrekker å planlegge reisen selv, og mange starter tidlig med å lete etter de beste prisene.

– Med søkemotorer har det blitt enkelt å planlegge turer til fjerne og nære reisemål i detalj. Dermed har også terskelen for å oppfylle reisedrømmene blitt lavere, sier Berge i FINN.

Kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian beskriver New York som en drømmeby for nordmenn.

Men selv om nordmenn elsker New York, må storbyen se seg slått av de europeiske hovedstedene London og København. Nesten 35 prosent av respondentene i reiseundersøkelsen  sier at de har tenkt seg en tur til London i løpet av 2019, mens godt over 30 prosent planlegger en tur til Danmarks hovedstad.

Kort reisevei og muligheten for alt fra fotballturer til matopplevelser i verdensklasse gjør at mange nordmenn besøker disse to byene igjen og igjen, ifølge Berge i FINN.

– København og London er to byer som nordmenn aldri går lei. Mange reiser igjen og igjen, fordi de alltid finner noe nytt å oppleve der. Med kort flytid er de også perfekte for weekendturer, sier Berge.

Disse storbyene planlegger flest nordmenn å besøke i 2019
London
København
New York
Berlin
Stockholm

*Om FINNs reiseundersøkelseGjort av Norstat på vegne av FINN reise i oktober 2018. Landsrepresentativ undersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på web. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2019, blant annet med spørsmål om sommerferien. Ta kontakt for segmentering på kjønn, alder og landsdeler.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.