​Hurtigruten med verdens høyeste storskjerm til sjøs

Verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, Hurtigrutens MS Roald Amundsen, skal også ta naturen hun seiler i inn på skipet – gjennom syv dekk og mer enn 17 meter.

0

Det høyteknologiske midtpunktet på det nye skipet blir verdens høyeste LED-skjerm til sjøs.

– Ambisjonen vår om å være verdensledende på banebrytende innovasjon og design, begrenser seg ikke til fremdriftssystemer og eksteriør. Gjennom å bringe naturen vi seiler i – både over og under vann – inn på skipet, setter vi en ny internasjonal standard for gjesteopplevelsen om bord, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Hurtigruten bygger for tiden to revolusjonerende ekspedisjonsskip ved Kleven verft i Ulsteinvik – MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen. Selskapet har i tillegg kunngjort planer om å brygge et tredje hybridskip ved det norske verftet.

De tre hybridssøstrene skal utforske noen av verdens mest unike og utilgjengelige farvann. Kameraer på dekk, undervannsdroner og andre kilder kan strømme levende bilder av den unike naturen og dyrelivet skipet passerer inn til skjermer over hele skipet – også storskjermen i atriumet.

Enorm oppløsning
Skjermen vil strekke seg helt opp til dekk 10 gjennom MS Roald Amundsens atrium, og være synlig fra fellesområdene og skipets tre glassheiser. Med den nyskapende LED-teknologien vil skjermen gjengi naturen utenfor med en oppløsning skarpere enn 4K Ultra-HD – med sømløs visning.

– Den enestående bildekvaliteten byr på fantastiske muligheter. Vi kan bruke den til å direktesende foredrag og presentasjoner, sette opp et tema for seilingen, eller skape en spesiell atmosfære. Skjermen skal også brukes til å vise gjestene våre spektakulære naturbilder i et helt nytt format, sier Skjeldam.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.