Satser på egen ledersertifisering

Hertz sertifiserer sine ledere med målet om å forberede selskapet på de store endringene mobilitetsbransjen står overfor.

0

– De første 13 lederne ble sertifisert i 2017. Godt lederskap er en forutsetning for at vi skal lykkes med de tøffe målene vi har for de neste årene. Vi skal bli markedsleder også i mobilitetsmarkedet, sier Gitte Cecilie Furuheim, Head of Customer Care & Training i Hertz Norge, i en pressemelding.

Furuheim har utviklet ledersertifiseringen i samarbeid med ledercoachen Sigurd Granmark. Sertifiseringen dreier seg om å utvikle holdninger, endringsskapere og rutiner., samt å systematisere en kontinuerlig lærings- og utviklingskultur i et marked i stor forandring.

– De fleste bedrifter som innfører sertifiseringsordninger benytter standard programmer, uten tilpasninger til bransje, kultur eller egne målsettinger. Hertz har valgt en annen tilnærming og utviklet en helt egen sertifisering basert på sitt unike kundeløfte og de endringene de ser fremover, sier Sigurd Granmark.

Han jobber med å utvikle og sertifisere ledelsen i en rekke nasjonale og internasjonale selskaper og mener Hertz har hatt stor glede av nettopp å utvikle en egen sertifisering.

– Det er mange sertifiseringsordninger man kan kjøpe som hyllevare og gjennomføre. Det de har til felles er at de er tilpasset alle bedrifter, og på den måten egentlig ikke tilpasset noen. Jeg synes det er veldig kult at Hertz har valgt å gjøre dette på den mest grundige måten. Dette er skreddersøm, sier Granmark.

For enkelte av lederne har prosessen også endret livet privat, ifølge Furuheim.

– Ledersertifiseringen ga lederne effektive verktøy. Vi oppfordret lederne til å gå «all in» og være dønn ærlige med seg selv. Noen begynte å stå opp tidligere og å starte dagen med å trene. Andre la om spisevanene. De fleste strukturerer nå arbeidsdagene annerledes, og unngår så langt det er mulig å gjøre ting som tapper dem for energi. De tillater seg også ikke å være tilgjengelig absolutt hele tiden slik at de i større grad har regi på egen arbeidsdag, sier Gitte Furuheim.

Ledersertifiseringen fortsetter i 2019 med mål om at flesteparten av de aktuelle ledere da har gjennomført.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.