TUI legger ned flybaser – 150 berørt

TUI legger ned sine flybaser i Malmø, Oslo og Helsinki. Bakgrunnen er at turoperatøren som følge av omorganiseringer overlater tre av sine flyvninger til eksterne leverandører.

0

«Luftfartsindustrien har vært i stor endring de siste årene, og nordiske reisende krever flere valgmuligheter og mer fleksibilitet enn noen gang», skriver TUI i en pressemelding.

Ifølge den vil TUI møte endringene med tiltak som er til «det beste for sine kunder». Selskapet foreslår blant annet å endre tre av sine flyvninger fra TUI fly til de eksterne samarbeidspartnerne Norwegian og Jettime.

Basene som påvirkes av de foreslåtte endringene er Malmö, Helsinki og Oslo. De legges ned. TUI er i dialog med fagforeningene i Norden.

– For å kunne møte våre kunders ønsker og behov, og samtidig beholde tilstrekkelig fleksibilitet og et fornuftig kostnadsnivå, har vi nå en intensjon om å tildele selskapets kortdistanseflyvninger fra København, Helsinki og Oslo til eksterne leverandører, sier Alexander Huber, administrerende direktør i TUI Nordic.

– Endringene vi foreslår vil ikke påvirke våre kunders eksisterende bestillinger, fortsetter Huber.

Blir man enige om forslaget vil kortdistanseflyvninger fra København og Helsinki bli håndtert av Jettime, mens flyvninger fra Oslo blir overtatt av Norwegian. Grunnet endringene som er foreslått vil basene i Malmö, Oslo og Helsinki legges ned.

Langdistanseflygninger fra alle nordiske flyplasser fortsetter ifølge pressemeldingen som planlagt.

TUI har i dag 150 fly i Europa, og ifølge egne beregninger en av de største Dreamliner-flåtene i verden. I Norden tilbyr TUI i dag ca. 50 prosent egne fly og 50 prosent eksterne leverandører.

– Det er fortsatt viktig for oss å opprettholde våre egne flyselskaper, men de må bli mer fleksible og kostnadseffektive for å kunne møte behovene til kundene våre og til turoperatørene, sier John Murphy, administrerende direktør i TUIs Northern Region Airlines.

– Dette er bakgrunnen til at vi i dag foreslår denne løsningen i Norden., sier han videre.

TUI er nå i dialog med fagforeninger i alle land, og rundt 150 ansatte i Norden kan bli berørt. Kollegaer som potensielt blir påvirket av de foreslåtte endringene vil ifølge pressemeldingen «bli ivaretatt på best mulig vis».

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.