Messefokus på Norge

Årets første reiselivsmesse er såvidt over når neste starter kommende fredag. TraveXpo på Telenor Arena lover på sin side «mer enn bare en messe». – Totalopplevelsen står i høysetet, lover festivalgeneral Birgit Haugen.

0

Nesten halvparten av utstillerne på reiselivsmessen på Telenor Arena på Fornebu kommende helg har norsk fokus. Det føyer seg både inn i reisetrenden i tiden, og det faktum stadig flere nordmenn ønsker å oppleve sitt eget land.

– Det har vært et bevisst valg, sier Xpo-manager Haugen til Travel News, og utdyper:

– Med den interessen og etterspørselen som er etter ferie i Norge har vi hatt fokus nettopp på det, og er veldig glade for at mange norske destinasjoner og opplevelser som ikke har vært på messe på mange år nå er på plass for å møte og inspirere publikum.

Som et tegn i tiden har TravelXpo en egen togstand.

– Nå som togreiser er såpass etterpurt var det naturlig å få det til, sier Haugen.

At messen kommer så tett på den som var i sentrum av Oslo sist helg ser ikke Haugen på som noe problem. 

– Vår messe er noe mer, et reise-event også med underholdning, smaking av mat og mange andre tilbud, understreker hun.

Mye av argumentet for messen sist helg – og for at arrangøren flyttet inn til sentrum av Oslo – var at det gjorde arrangementet mer tilgjengelig for flere. At besøkende ikke lenger er villig til å bruke en hel dag på en tur ut på Fornebu.

– Dette er så spennende talle trygt kan ta turen ut hit. Og det er gode transport-alternativer ut hit, understreker hun.

TravelXpo satser på et tildels omfattende foredrags- og sceneprogram, der blant annet tv-profilen Arne Hjeltnes  står for den offisielle åpningen fredag. Andre kjendiser som er hyret inn er NRK-duoen Øystein Bache og Rune Gokstad – den siste tiden kjent for sine reiseprogrammer.

En av foredragsholderne er Nelson Mandels fangevokter, Christo Brand, som skal foredra om dette og selvsagt Sør-Afrika.

– Flere av utstillerne skal også holde foredrag, så denne helgen vil du kunne lære om mer om alt fra sykkelferier til Nasjonale turistveier, konkluderer Birgit Haugen.

Share.

About Author

Comments are closed.