Slik åpner Thailand igjen

I juni arrangerte Tourism Authority of Thailand (TAT), Stockholm-kontoret, Virtual Trade Meet. Over 70 deltakere fra Thailand, Norden og Baltikum ble med for å forberede landet på å ta imot interne turister, med utgangspunkt fra Phuket Sandbox-prosjektet fra 1. juli.

0

Utvalgte stranddestinasjoner som Koh Samui, Krabi, Phang Nga (Khao Lak) og Pattaya deltok i arrangementet for å oppdatere handelsnæringen, slik at landet åpner igjen for internasjonale turister fra oktober og utover.

Mot miljøvennlig Thailand og trygt reisemål

I løpet av pandemien har hoteller og feriesteder i Phuket, Krabi, Samui, Khao Lak så vel som i Pattaya blitt frisket opp, og det er lagt mye arbeid i å sikre trygge omgivelser for reisende. Sikkerhetsstandarder for å oppfylle helse- og sikkerhetsretningslinjene kontrollert av SHA eller Amazing Thailand Safety & Health Administration er blant kontrollene som er blitt utført.

For å imøtekomme de reisendes krav har Tourism Authority of Thailand som mål å innføre mer miljøvennlige og bærekraftige aktiviteter, og vi prøver å omstrukturere turistprodukter og destinasjoner for å gjenåpne landet og ønske internasjonale turister velkommen.

Phuket har lenge vært en av de nordiske og baltiske favorittdestinasjonene. Øya tilbyr spennende byliv, og likevel kan reisende få tilgang til et bredt utvalg av strender med forskjellige karakterer. Når det er sagt, er Phuket en mini-strandby med en altomfattende livsstil. Du kan finne aktiviteter som passer dine interesser. Aktiviteter varierer fra båtturer, surfing, golf, sykling og trekking. Du kan også nyte deilige retter, fra lokal gatemat til Michelin-restauranter. Phuket er et ideelt reisemål både for deg som søker et lengre opphold eller også en kortere periode, takket være de mange produktene og overnattingsstedene.

Phang Nga (Khao Lak) er et perfekt reisemål for naturelskere og et utmerket feriested for strandelskere, med en familievennlig atmosfære. Det er et dykkerparadis og et flott reisemål for bryllupsreise, takket være den rolige atmosfæren. Phang Nga og Khao Lak er en sjarmerende strandby der den lokale og tradisjonelle livsstilen er bevart. Reisende kan velge fra et bredt utvalg av utendørsaktiviteter som hule- og kalksteineventyr i Ice Cream Cave, snorkling i Moo Koh Similan eller bare slappe av og svømme i laguner som Panak Island, Koh Kudu eller Koh Roi.

Krabi er eventyrparadiset for deg som foretrekker en aktiv ferie. Reisende kan nyte mange aktiviteter som forbedrer ferieopplevelsen, for eksempel snorkling og kajakkpadling i Moo Ko Lanta, seiling utenfor kysten av Andamanskysten, fjellklatring i Railay, kanoturer i Koh Hong, fotturer til Emerald Pool eller bare slappe av i Khem Khlong Thom varme kilder, som er den eneste saltvannskilden i Thailand. Reisende kan også besøke lokalsamfunn og oppleve autentiske livsstiler, inkludert hvordan man lager tradisjonelle Baba-Nyonya-kostymer i Ban Ko Klang Community og Laem Sak Community.

Samui er på listen over verdens 15 beste øyer for pensjonister ifølge International Living, et nordamerikansk-basert magasin for pensjonister. Magasinet oppførte Koh Samui som nummer 10 blant sine 15 håndplukkede øyer spredt over hele kloden, som gir en rimelig pensjonstilværelse. Disse øyene er der pensjonister kan finne privatliv, fred, en enklere livsstil og sterke lokalsamfunn. I tillegg er Samui en pioner for miljøvennlige turistprodukter og grønne initiativer for å sikre en bærekraftig fremtid.

Samui er også en velværehovedstaden i Thailand, med mange velværeinnkvarteringer og retreats spredt rundt på øya. Den beste tiden å besøke Koh Samui er i juni til september, noe som gjør øya perfekt for sommeren. Dessuten kan reisende glede seg over seiling og båtliv på øya.

Pattaya ligger bare to timers kjøretur fra Bangkok, og i dag har det blitt et flott sted for familier og golfelskere. Pattaya er en by full av liv og aktiviteter for alle generasjoner som inkluderer golf, vannsport og badeland, friluftspark, kunstgalleri og museum. Videre er Pattaya et knutepunkt for seiling og båtliv.

Hvis reisende ønsker en dagstur, anbefales Koh Si-chang og Bang Saray. Koh Si-chang er først og fremst en fiskeøy som har sin lokale sjarm. Bang Saray er ennå ikke kjent for turister. Det er en liten, sjarmerende by med en veldig lokal atmosfære, som gir deg sjansen til å nyte rolige dager hvor du har stranden nesten for deg selv, samt fredelige netter uforstyrret av høy musikk og sterkt lys.

Plan for gjenåpning av Thailand

Thailand er klar til å ønske internasjonale vaksinerte besøkende velkommen, uten karantene. Gjenåpningingsmodellen starter fra gjenåpning av Phuket fra 1. juli, Samui, Phangan og Koh Tao fra 15. juli, etterfulgt av andre destinasjoner, inkludert Krabi, Phang Nga (Khao Lak), Pattaya, Chiang Mai og Buri Ram de neste månedene.

Juli – august 2021

‘Island Approach’ begynner med Phuket fra 1. juli, etterfulgt av Surat Thani, inkludert Samui-Phangan-Tao fra 15. juli. Tilnærmingen fortsetter i august med et ‘Extension’-konseptet som skal introduseres: For eksempel en reise til Phuket kombinert med Krabi, inkludert Phi Phi, Koh Ngai og Railay eller Phang Nga (Khao Lak og Koh Yao).

September 2021

Fra september vil visse områder i Chiang Mai, Chonburi (Pattaya) og Buri Ram åpnes for vaksinerte turister, uten karantene.

Chiang Mai: Mueang, Mae Rim, Mae Tang og Doi Tao District

Chon Buri (Pattaya): Pattaya, Pattaya City og Bang Lamung og Sattahip District

Buri Ram: Mueang District og Chang Arena.

Oktober 2021 og fremover

Fra oktober åpnes Bangkok, Cha-Am og Hua Hin, samt alle andre thailandske destinasjoner som er klare, for vaksinerte utenlandske turister, uten karantene.

TAT vurderer også gjenåpning av andre destinasjoner med nærliggende turistøyer, inkludert Pattaya (Ko Lan) og provinsene i den østlige korridoren (Chachoengsao, Chon Buri og Rayong).

For regelmessige oppdateringer om den turisme relatert til COVID-19, se TAT, Stockholm-kontorets offisielle nettside The Colors of Thailand, www.thecoloursofthailand.com

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »