Endeløs gresk sommer

Athens og de Argosaroniske øyers skjulte skatter

0

Endeløse strekninger med krystallklart vann, konstant solskinn, eksplosive lokale smaker, fantastiske solnedganger.

Attica, Faliro, Athens riviera. (Foto: GNTO Y.Skoulas)

Athen – en reise tilbake gjennom 6 000 års historie

Bebodd siden den neolittiske tidsalder er Athen ansett som Europas historiske hovedstad. Byen nådde sitt høydepunkt i sin lange og fascinerende historie i det 5- århundre før Kristus, da dens verdier og sivilisasjon oppnådde universell betydning og ære. I dag tilbyr Athen besøkende en unik opplevelse – en reise tilbake gjennom 6 000 års historie.

Athen, Akropolis. (Foto: GNTO/Y. Skoulas)

I Athen slutter ikke sommeren når august er forbi; byen er spennende og full av overraskelser også i september. Solfylte strender med krystallklart vann og et fantastisk natteliv gjør Athens Riviera til en fantastisk setting, mye i likhet med en typisk kosmopolitisk gresk øy.

Attika, Vouliagnemi. (Foto: GNTO/S.Pavlidis)

Se mer her: Athens, Athens Riviera

Øyene i den Saroniske Gulf

Østkysten av Peloponnes og øyene i farvannet rundt i den Argoliske og Saroniske gulf er populære turistdestinasjoner i nærheten av Athen. Methana, Salamina, Aegina, Agistri, Poros, Hydra og Spetses tilbyr sine besøkende uforglemmelige opplevelser som vakker utsikt over sjø og landskap, imponerende arleologiske steder, muséer, statlige hjem, pittoreske landsbyer og fantastiske strender.

Aegina

Øya Aegina er en populær turistdestinasjon og ideell for et weekend-opphold – kun 16,5 nautiske mil fra havnen i Pireus. Den er et godt valg for familieferier, siden øyas sandstrender for det meste ligger i rolige farvann.

Aegina. (Foto: GNTO/M. Chatzi)

Se mer her: Aegina

Spetses – aroma-øya

Sett segl mot Spetses, og besøk et sted med en lang og ærefull maritim historie. Ved havna finner du ventende hestedrosjer. Ta en romantiske tur rundt øya med hest og vogn, og nyt synet av de store herskapshusene som omgir de trange brosteinsgatene på øya. Besøk gjerne Spetses i september når ‘Armata’, en imponerende gjenskaping av en sjøslag, arrangeres her hvert år siden 1931.

Spetses. (Foto: Municipality of Spetses)

Se mer her: Spetses og Walking Tour

Hydra

Din neste destinasjon på seilturen er Hydra, kjendisenes favorittsted og en av de mest romantiske destinasjonene i Hellas. Øya har vært favoritten til berømte kunstnere, forfattere og jet-settere som Leonard Cohen, Henry Miller og den kjente greske maleren N. Hadjikyriakos-Ghika. I tillegg til å tiltrekke seg seilere er Hydra også et interessant sted å besøke fra et arkitektonisk perspektiv, siden en rekke luksuriøse residenser er bygget her av italienske håndverkere.

Den Argosaroniske gulf, Hydra. (Foto: GNTO/Y. Porfiropoulos)

Se mer her: Hydra

Poros

Din neste destinasjon er øya Poros. I Antikken besto Poros faktisk av to øyer, Sphería og Kalávria, men det siste utbruddet fra vulkanen Méthana i år 273 f.Kr. endret landskapet radikalt. Frodig vegetasjon av furutrær, krystallklare strender, et livlig havneområde med butikker, koselige kaféer og restauranter samt et bredt utvalg av underholdningstilbud er ingrediensene i denne rolige, men likevel kosmopolitiske destinasjonen som tiltrekker seg besøkende i alle aldersgrupper.

Poros. (Foto: Municipality of Poros)

Se mer her: Poros

Agkistri

Bare 19 nautiske mil fra Pireus utgjør Agkistri et lett tilgjengelig paradis i den Argosaroniske gulf. Azurblått hav, nåletrær og frodig vegetasjon (hvor mange fuglearter søker tilflukt) er de viktigste ingrediensene i denne lille, men sjarmerende øya med under 1 000 innbyggere.

Se mer her: Agkistri, Argosaronic Islands.

Destination Greece. Health First.

Share.

About Author

Comments are closed.