Ny cruiseskip-rekord

Ordreboken for nye cruiseskip nådde ved utgangen av juli et nytt toppunkt. Verdien på alle bestillingene er mer enn 550 milliarder kroner.

0

På verdensbasis er det nå 113 cruiseskip med en kapasitet på totalt 268 854 passasjerer i bestilling, for levering frem til 2027. Verdien den totale bestillingen rundt 550 milliarder kroner, ifølge Cruise Industry News.

På grunn av over 30 mindre ekspedisjonsskip, som skal leveres frem til 2024, er gjennomsnittlig størrelse på de nye skipene redusert til 2379 passasjerer.

Mange mindre cruiserederier har nye skip i bestilling, men også de største har fortsatt stort trykk på nybygg. For eksempel har det tyske rederiet TUI to nye skip i bestilling hos det italienske verftet Fincantieri. De skal ha LNG som drivstoff og får en kapasitet på 4000 passasjerer.

Levering blir i henholdsvis 2024 og 2026. TUI har også to skip under bygging hos Meyer Turku i Finland. Disse skal leveres i 2019 og 2023.

Det norske skipsverftkonsernet Vard skal bygge to cruiseskip for Viking Cruises, den raskt voksende operatøren av havcruise og elvecruise. De to nye skipene skal bygges ved Vards verft i Romania og Norge.

Vard opplyser at verdien av kontraktene er på rundt fem milliarder kroner per skip. Skipene skal leveres i 2021 og 2022.

Det er ikke klart hva slags cruiseskip det dreier seg om, Vard er spesialister på bygging av ekspedisjons-cruiseskip, et av de raskest voksende segmentene innen cruisebransjen, med over tredve skip i ordre.

Viking tok steget fra elvecruise til havcruise i 2015 og bygger opp denne delen av rederiet til 16 skip.

Vards majoritetseier, den italienske verftsgruppen Fincantieri, har bygget alle fem av  Vikings havgående cruiseskip så langt, og har flere i ordrebøkene.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.