Første hybridskip gjennom Nordvestpassasjen

Denne uken skrev MS Roald Amundsen et nytt kapittel i ekspedisjonshistorien som det første hybridskipet til å seile gjennom den legendariske Nordvestpassasjen.

0

Da MS Roald Amundsen ankom Nome, Alaska, om kvelden den 10. september 2019 kunne kaptein Kai Albrigtsen føre en monumental nedtegnelse i loggboken: Den første gjennomseilingen av mer enn 3 000 nautiske mil fra Atlanterhavet til Stillehavet med et hybridskip.

– Hvert eneste ekspedisjonscruise med Hurtigruten er unikt, men denne grønne milepælen skriver likevel historie. For bare få år siden ble det ansett som umulig å bygge cruiseskip med batteridrift – i dag har MS Roald Amundsen gjort ære på den store oppdageren hun er oppkalt etter ved å krysse en av verdens mest myteomspundne havstrekninger ved hybridkraft, sier Daniel Skjeldam, toppsjef i Hurtigruten.

– Vi har vært gjennom storm, snø og is. Vi har sett spektakulære solnedganger, vakkert landskap og dyreliv. Likevel – det som har gjort størst inntrykk på oss er måten vi har blitt ønsket velkommen på i lokale samfunn langs ruten, akkurat slik Roald Amundsen også ble. Den grenseløse gjestfriheten er det som gjorde denne reisen så inspirerende, sier kaptein Albrigtsen.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Comments are closed.