«Business as usual» etter Viking Sky

Lite tyder på at dramaet rundt Viking Sky har påvirket booking-tallene. Selv mange av dem som var ombord på skjebneturen over Hustadvika sier de gjerne blir med på et nytt cruise.

0

Reisenettstedet Skift har snakket med flere agenter og turoperatører med cruise som spesiale, og ingen melder om store endringer. Selv intervjuede passasjerer som var med Viking Sky inn i uværet ønsker å være med på flere cruise.

– Jeg hadde det strålende på Viking Sky, helt opp til den tragiske hendelsen, og blir med på flere – gjerne med Sky, sier en av de intervjuede passasjerene.

Mange av de spurte er trofaste cruisepassasjerer.

– Ingenting av det jeg har sett og hørt får meg fra å seile ut på cruise igjen, forklarer en annen cruiseveteran på cruiseforumet Cruise Critic.

Daglig leder June Arlen Engesbø Lundeby hos USA Spesialisten har heller ikker merket noen “Viking Sky-effekt i cruisesalget. Ikke som en krusning en gang.

At ingen liv gikk tapt har trolig noe med saken å gjøre. Tom Barker, som leder det Texas-baserte cruisereisebyrået CruiseCenter, melder at noen av hans kunder har nevnt hendelsen i Norge, men de er ikke spesielt bekymret. Han har heller ikke fått noen avbestillinger.

– Dette var en langt mindre dramatisk hendelse sammenlignet med Costa Concordia (i 2012 utenfor vestkysten av Italia, der 32 liv gikk tapt), forklarer Barker.

Det britiske reisebyrå-organisasjonen ABTA har heller ikke merket noen endring i bestillings-tallene.

– ABTA har ikke mottatt noen henvendelser fra bekymrede cruisegjester i kjølvannet av Viking Sky-hendelsen, sier en ABTA-talsmann til Skift, som henviser til at sikkerhetsreglene for skip er strenge og på linje med andre transportører, som flybransjen.

En gjennomgående respons i artikkelen på Skift er vektleggingen på sikkerheten ombord, at verdens cruiseskip aldri har vært tryggere å reise med.

Viking Sky skulle etter planen ut på en ny seiling 27. mars. Den reisen ble avlyst, og passasjerene der ble enten ombooket eller refundert. Ut over det skal skipet følge seilingsplanen.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.