THE BEACHES OF FORT MYERS AND SANIBEL

“Islandology” – Alt du bør vite om det sanne øylivet i det sørvestlige Florida

0

The Beaches of Fort Myers and Sanibel er stedet hvor begrepet «Islandology» ble funnet opp. Islandology er sammenfatningen av det sanne øylivet. Et liv hvor «vil» og «har lyst til» er viktigere enn «burde» og «skal», og hvor stemningen er avslappet og tilbakelent på samme måte som man kjenner fra Karibia. Kort sagt: Et opplagt sted for å gire ned.

Sørvest i Florida ligger den skjulte perlen The Beaches of Fort Myers and Sanibel,sombestår av hundrevis av små øyer og er et paradis for alle som ønsker en aktiv ferie i et rolig tempo. Destinasjonen er hjem til øyer som Sanibel, Captiva og Cape Coral, som ligger like utenfor byen Fort Myers.

Les vår guide til noen av de beste ø-opplevelsene i området.

 Captiva: Alltid nær stranden

På den lange, smale øya Captiva er du aldri langt fra stranden og havet: På sitt bredeste er øya nemlig kun 500 meter bred. Den naturskjønne bounty-øya er spesielt kjent for sin hyggelige og avslappede stemning, men den har også et lite, men godt utvalg av restauranter, kafeer og butikker i det sjarmerende bymiljøet.

Fargerike kaker

Et av stedene på Captiva du absolutt bør besøke, er restauranten Bubble Room, som har hatt adresse på øya siden 1979. Restauranten er blant annet kjent for personalets speideruniformer, leketoget som kjører rundt oppe under taket, og den kitschy julepynten restauranten er pyntet med hele året. Det største trekkplasteret er likevel restaurantens fargerike, kreative og velsmakende lagkaker, som er som tatt ut av Alice i Eventyrland.

Øyas beste utsikt

Dersom du ønsker å nyte solnedgangen over Mexicogolfen, får du den beste utsikten fra puben The Mucky Duck, som har ligget på øya siden 1975. Her serveres fersk fisk og sjømat både til frokost og middag, men både reisende og lokale kommer også innom for å nyte en kald øl mens solen maler himmelen og havet i ferskenfargede nyanser.

Island hopping

Captiva er et opplagt valg både til avslapningsferie og som utgangspunkt for øyhopping mellom de mange små øyene utenfor Fort Myers. For eksempel kan man dra på båttur med Captiva Cruises, som arrangerer både delfinsafari, cruise med stjernetitting, solnedgangscruise og et stort utvalg av båtturer hvor du kan oppleve noen av de omkringliggende strendene og naturområdene. Du kan for eksempel besøke den naturskjønne øya Cayo Costa State Park, som kun er tilgengelig med båt, og hvor man kan gå tur, fiske, snorkle og samle sjøskjell.

Mange drar også til den stemningsfulle øya Cabbage Key, som oser av «old Florida»-stemning og spesielt er kjent for restauranten Cabbage Key Inn. Før turistene oppdaget øya, var Cabbage Key hovedsakelig befolket av fiskere som overnattet og spiste på Cabbage Key Inn. Hvis fangsten hadde vært god, etterlot man en dollar med navnet sitt på som kreditt – og på den måten var man sikret i tilfelle fangsten hadde vært dårlig neste gang man kom tilbake.

Denne unike tradisjonen er nå overtatt av andre, og restaurantens vegger og tak er derfor tapetsert med dollarsedler til en samlet verdi av 10 000 dollar. På hver dollarseddel finner du navnet til gjesten som hengte den opp.

 

Ta egenfisket fisk med på restaurant

Havet utenfor Fort Myers og Sanibel på Floridas vestkyst er et populært område blant hobby- og sportsfiskere, siden det rike undervannslivet nesten garanterer at du får noe på kroken. Og selv om man bor på hotell i ferien, finnes det gode muligheter for å nyte egenfisket, fersk fisk til middag, og til og med slippe oppvasken. Flere av områdets restauranter tilbyr nemlig å tilberede og servere gjestenes egen fisk. På Summerlin Jakes i Fort Myers kan fisken for eksempel nytes grillet med valgfritt tilbehør, mens kjeden Lazy Flamingo – som har restauranter flere steder i området – serverer fisken grillet eller stekt med pommes frites og salat. Skal fisken tilberedes på karibisk maner, kan det skje på Fort Myers Beach hos Parrot Key Caribbean Grill. Restauranten er også kjent for sine frosne drinker.

 

Sanibel – skjelløya

Sanibel er en såkalt barriereøy og ligger som en 3,2 km lang barriere utenfor Fort Myers. Øya er kjent for sin avslappede og idylliske atmosfære, og de mange restaurantene og butikkene er godt besøkt av både øyas innbyggere og besøkende.

Ikke alle skatter finnes på et kart

Sanibel er hjemsted for det som ifølge National Geographic er en av verdens beste strender: Bowman’s Beach. Stranden er i tillegg kjent som et av verdens beste steder å samle sjeldne muslingskjell på. Vil du jakte på sjeldne muslingskatter, er det størst sannsynlighet for å finne flotte skjell i perioden mai til september, en time før eller etter lavvann.

Sanibel oppleves best på sykkel: På øya er det i alt 35 km sykkelsti, noe som gjør det enkelt og sikkert å bevege seg rundt.

På Sanibel finner man også USAs største naturlige mangrove-økosystem, som er hjemsted for hundrevis av ulike arter fugler, fisk, delfiner, alligatorer, sjøkuer og pelikaner, for bare å nevne noen få. Mange av dyrene kan oppleves på nært hold i nasjonalparken J.N. «Ding» Darling National Wildlife Refuge, hvor man kan bevege seg rundt på egen hånd i bil, på sykkel eller i kano – eller være med på en av de guidede turene.

Share.

About Author

Comments are closed.