Sammenlign kredittkort som tilbyr reiseforsikring

Bankene som tilbyr kredittkort strekker seg stadig lenger for å kapre kunder i et presset marked. Lavere renter, lang rentefri betalingsfrist og reiseforsikring er noen av de økonomiske fordelene som er blitt vanligere å tilby de seneste årene.

0

For deg som kunde gjelder det å sammenligne vilkårene grundig før du tar et endelig valg. Du kan spare en hel del kroner på å velge riktig tilbud, blant annet ved hjelp av gratis forsikring på reise.

For øyeblikket er det en haug av kredittkort som gir deg forsikring på utenlandsreiser. Samtidig er det også en del vilkår du er nødt til å ta hensyn til for at reiseforsikringen skal være gyldig.

Viktige fakta om reiseforsikring

Du skal ikke tro at et kredittkort automatisk fungerer som et gyldig forsikringsdokument.

Her ser du noen av de vilkårene og begrensningene som gjelder:

  • Minimum 50 % av reisekostnadene skal være betalt med kredittkortet.
  • Har ofte en aldersgrense for gyldighet mellom 67-70 år.
  • Ferier med en høy risiko vil oftest ikke være dekket. Det inkluderer besøk til utsatte geografiske områder (krig, terrorfare etc.), men også dersom reisens mål er å utføre aktiviteter som setter din og/eller andres helse i umiddelbar fare.
  • Forsikringen dekker reiser som har en varighet på opptil 3 måneder. Har du planer om et lengre utenlandsopphold bør du heller vurdere andre type forsikringer.
  • Ofte dekker ikke forsikringen mer enn 25.000 kroner i tap av materielle produkter.

Slik får du en oversikt over alle kredittkort

For å sammenligne kredittkort som tilbyr reiseforsikring kan du besøke kredittkortinfo.no/. Nettsiden har flere artikler om temaet som forklarer hvilke kort som er de beste for reise.

På nettsiden kan du i tillegg teste hvert kredittkort ved hjelp av en innebygget tabell. Der finner du med dyptgående informasjon om vilkår, kredittgrenser, cashback og øvrige fakta.

Når du skal utføre en test av hvert kort bør du også huske på det effektive rentenivået. Prisforskjellene i Norge er markante og det lønner seg sjelden å velge et kort med svært høy rente (enda fordelene skulle være bra).

Andre økonomiske fordeler

Utover at reiseforsikringen med kredittkortet er gratis (såfremt vilkårene oppfylles), finnes det også andre fordeler du drar nytte av.

Eksempel: Noen banker gir deg muligheten til å tjene bonuspoeng ved kjøp av flyreiser, noe som kan gi deg gunstige vilkår i fremtiden – enten i form av gratis flybilletter eller adgang til lounge.

Du kan også tjene cashback på kjøpet av hotell, flyreiser og andre reiserelaterte kostnader. Til slutt bør det nevnes at noen kort også leveres med forsikring mot avbestilling og tapt bagasje.

Enda reiseforsikringen med kredittkort er gratis, vil den ikke alltid være det beste alternativet. Mye har å gjøre med gyldighetsperioden, hvilket land du reiser til og hvorvidt du reiser med hele familien. Ved lengre opphold bør du i stedet kjøpe en pakke med helårsforsikring.

Noen kredittkort tilbyr utvidet forsikringsperiode, ofte kalt “super forsikring”, men det tilhører unntakene.

Husk utløpsdatoen

Reiseforsikring er ekstremt viktig ved reiser utenfor Norge og EU området. Skulle du havne i en ulykke risikerer du å måtte betale alle kostnadene på egenhånd.

Norske medier har skrevet flere saker om uheldige nordmenn på utenlandsreise som har endt opp med å betale millionkrav av egen lomme. En gjenganger er at reiseforsikringen deres har gått ut på dato, etter at de har oppholdt seg for lenge i utlandet.

Avbestilling og tapt bagasje

Husk å sjekke vilkårene nøye før du reiser. Det er blant annet vanlig at kortene begrenser antallet familiemedlemmer som dekkes av forsikringen, eller setter visse aldersgrenser som et kriterie for gyldighet.

Blant kredittkort med reiseforsikring er det flere som dekker “hele familien”. Her settes det som regel en grense på 4-5 familiemedlemmer. I tillegg må som barna som oftest bo hjemme og være yngre enn 18-21 år.

Ved tapt bagasje vil det også kunne være noe lavere grenser på refusjonsbeløpet, sammenlignet med ordinære forsikringer.

Share.

About Author

Comments are closed.