Billig leiebil – slik finner du det beste tilbudet

Det kan være svært tidkrevende å orientere seg på markedet for å finne billigst mulig leiebil. Uansett om du trenger leiebil i Norge eller i utlandet bør du lese videre, slik at du lærer deg fremgangsmåten for å oppnå lavest mulig pris.

0

Bestill bilen så tidlig som mulig

Ikke alle vet at leiebilprisene stiger jo nærmere du kommer datoen for henting av leiebilen. Derfor er det lurt å bestille bilen så tidlig som mulig, og helst 2 – 3 måneder før du har behov for leiebilen. Bestiller du leiebilen tidlig, vil du også få et bredere utvalg av leiebiler. De rimeligste bilene blir gjerne opptatt først, og er du ute i siste liten, må du regne med at prisen blir høyere enn nødvendig.

Bestill leiebilen på nett

Det vil alltid lønne seg å bestille leiebilen via internett. Dersom du henvender deg personlig til et tilfeldig leiebilkontor, må du ta til takke til de bilene som er inne akkurat på det tidspunktet du kommer. Du kan være heldig, men som regel er prisen mye høyere om du benytter denne fremgangsmåten. Både tidspunktet og bilutvalget bidrar til at de tilgjengelige leiebilene som presenteres, vil ha et høyere prisnivå enn ellers. Bestiller du leiebilen på nett, vil du dessuten unngå å måtte betale et administrasjonsgebyr til leiebilselskapet. Dersom du bestiller leiebilen på nett, vil alle nødvendige forsikringer være inkludert i grunnprisen.

 

Benytt en søkemotor som sammenligner leiebilprisene

Ønsker du billigst mulig leiebil, bør du benytte en søkemotor på nett for leiebiler. Ved å taste inn ønsket leiested og tidspunkt for henting, vil du få opp en liste med leiebiler fra en rekke forskjellige selskaper. På denne måten sammenligner du leiebilprisene effektivt. Du har også mulighet for å filtrere søket ditt etter lavest pris, slik at du raskt ser rimeligste leiebil-alternativ. Finner du et godt tilbud, kan du bestille leiebilen på søkemotorens nettside. Det er flere nettsteder som utfører denne tjenesten gratis, og en av de norske er Leiebilguiden.no.

Forhåndsbestill ekstrautstyr

Husk å bestille ekstrautstyr til leiebilen på nett, slik at du er sikker på at selskapet har utstyret du trenger når du henter bilen. Skal du for eksempel reise med barn, må du være sikker på at du får barnesete til leiebilen. Dette gjelder spesielt for utenlandsreiser, da det er mer komplisert å ta med seg et privat barnesete hjemmefra.

Vær obs på tilleggsgebyrer

Leiebilselskapene tar vanligvis tilleggsgebyr for sjåfører under 25 år. Skal det være mer enn én person som skal kjøre leiebilen, vil det også tilkomme gebyr for tilleggssjåføren. Det er dessuten ekstra gebyr for enveisleie av leiebiler. Dette skjer dersom du henter leiebilen på et utleiekontor, og leverer den tilbake ved et annet utleiekontor i en annen by. Vil du unngå gebyr for enveisleie, må du derfor hente og levere den på samme sted.

Unngå dobbeltforsikring

Velger du flere tilleggsforsikringer som du får tilbud om på leiebilkontoret når du henter bilen, kan totalprisen på leiebilen bli svært kostbar. Dette gjelder særlig forsikringen som reduserer egenandelen på leiebilen, i tilfelle du skulle være uheldig å skade bilen i løpet av leieperioden. Sjansen er stor for at du allerede har dekning for dette gjennom din egen reiseforsikring. Sjekk derfor dine egne forsikringer før du henter leiebilen, og glem ikke å undersøke om det er eventuelle leiebilforsikringer knyttet opp til ditt kredittkort.

Les også: Forbruker Europa: Guide til leiebilforsikringer

Leiebilperiodens lengde

Et annet tips for å finne billigst mulig leiebil er å sjekke ulike perioder når du sammenligner priser gjennom en søkemotor. Leiebilselskapene har ofte spesielle helgetilbud på leiebil, og i noen tilfeller kan det være rimeligere å leie bil for en hel uke fremfor 4 eller 5 dager.

Share.

About Author

Comments are closed.