5 gode grunner til å besøke Macao

Uansett om du besøker Hongkong på forretningsreise, storbyferie eller i forbindelse med en mellomlanding på en lengre reise, må du ikke gå glipp av den asiatiske underholdningsmetropolen Macao.

0

Øystaten, som i 400 år var under portugisisk administrasjon, ligger bare en time fra Hongkong og skjuler fantastisk gastronomi, unik kulturhistorie og underholdning i verdensklasse. Her er 5ting du ikke må gå glipp av.

1. Macaos historiske sentrum

For kultur- og historieinteresserte byr Macao på en unik blanding av europeisk og asiatisk kultur og arkitektur, hvor innflytelsen fra både Kina og Portugal er tydelig. I Macaos historiske sentrum, som i 2005 ble tatt med på UNESCOs verdensarvliste, kan du spesielt merke historiens vingesus og gå i fotsporene til byens forfedre. Her finner du i alt 22 historiske bygninger og åtte plasser, inkludert atskillige kirker, et bibliotek, flere befestningsverk, en kirkegård, et teater, og et universitet som alle forteller en liten bit av Macaos unike historie. På turistkontoret kan du hente en gratis guide til området med bakgrunnsstoff om de til sammen 30 historiske severdighetene.

 

 2. Michelin-mekka

På de under 30 kvadratkilometerne Macao dekker, finner du ikke mindre enn 19 Michelin-restauranter som serverer mat med inspirasjon fra både Asia og Portugal. Faktisk ble Macao i 2017 tatt opp på UNESCOs liste over «Creative Cities Network» – nettopp på grunn av gastronomien.

Macao er en mester i gatemat og har hele 12 Michelin-anbefalte gatekjøkken. Et av de populære gatekjøkkenene er Lei Ka Choi, som serverer tradisjonelle kantonesiske retter i leirskåler, og Ving Kei, som har spesialisert seg på mat med tofu – inkludert tofu-nudler og -desserter. Macao er også kjent for sine mange bakerier, hvor du kan kjøpe lokale spesialiteter som mandel-småkaker og eggeterter. Det mest ikoniske er Lord Stow’s Bakery, som ble åpnet av engelskmannen Andrew Stow i 1989 og i dag har flere utsalg rundt omkring i Macao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Underholdning og show

Som en vaskeekte underholdningsmetropol har Macao selvfølgelig show, forestillinger og severdigheter i verdensklasse. For eksempel kan du nyte utsikten over resortområdet Cotai i SkyCab – 28 meter over bakken – eller oppleve det verdenskjente showet The House of Dancing Water. Prøv også et show på Broadway Macau, som for øvrig ligger midt på Broadway Food Street omgitt av lokale matboder.  De fascinerende forestillingene og lysshowene på de internasjonale resortene er også verdt et besøk.

 
4. Templer og hager
I Macao ligger vestliginspirerte kirker side om side med de tradisjonelle asiatiske templene, noe som symboliserer møtet mellom de vestlige og de kinesiske religionene og kulturene samt den religionsfriheten og multikulturelle åpenheten som den dag i dag kjennetegner Macao. I tillegg til de mange trærne som gjør at Macao føles utrolig «grønn», er det også mange ulike blomsterhager å gå på oppdagelse i. Noen er inspirert av de tradisjonelle kinesiske Suzhou-hagene, mens andre leder tankene hen på Sør-Europa.

5. Festivaler og begivenheter

Nesten uansett når på året du besøker Macao, kan du nesten være sikker på at du får oppleveet arrangement eller en festival som feirer og hyller lokale religioner, kulturer eller tradisjoner. Blant årets høydepunkter er den fargerike kinesiske nyttårsfeiringen, fyrverkerikonkurransen International Fireworks Display Contest, den smakfulle Food Festival, det heseblesende Macao Grand Prix og den vakre lysfestivalen Macao Light Festival.


 
Praktisk informasjon
SAS flyr direkte fra København til Hongkong fem ganger i uken. Finnair flyr daglig fra Helsinki til Hongkong. Fra Hong Kong International Airport kan du reise direkte til Macao – uten først å skulle gjennom Hongkongs immigrasjon. Fra Hongkong kan du reise med ferge til Macao – en tur som tar en times tid – eller kjøre via verdens lengste havbro, som er 55 km lang og forbinder Hongkong, Macao og byen Zhuhai. Broen ble innviet 23. oktober 2018.

Du finner inspirasjon, programforslag på norsk samt bilder fra Macao i bransjepakken. Se mer her.

Share.

About Author

Comments are closed.