Den landsomfattende konkurransen arrangeres av TINE i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).
 Tidligere år var konkurransen delt inn i tre kategorier: kantine, hotell og fastfood. I år er dette endret, og Årets Matgledebedrift 2011 er åpen for alle bedrifter i storhusholdningsmarkedet, fra store hoteller og kafeer til ferger og små kantiner. Og alle stiller likt. Det er matgleden, inspirasjonen og kreativiteten  ikke omsetningstall eller antall spisegjester, som står i sentrum, sier juryleder og sisteleddssjef for TINE Storhusholdning, Brita Unnerud.
Vinneren får en matfaglig reise til Bocuse dÂOr Europa i 2012. Premien for andre og tredjeplass er en matfaglig reise i Norge.
Kriteriene for å bli kåret til Årets Matgledebedrift 2011:
 Sin innsats for å spre matglede til gjestene gjennom gode matopplevelser, inspirerende aktiviteter og deltakelse i delkonkurranser
 Sitt fokus på å inspirere, bygge kompetanse, videreutvikle ferdigheter og fagkunnskap blant de ansatte
 Sin innsats for å fremme innovasjon, kreativitet og nytenkning i sitt daglige arbeid
 Sitt fokus på å tilby gjestene et variert og bredt produktsortiment, og skape felles verdiskapning
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 20.01.2010 klokken 09.20