Vurderer å kjøpe seg inn i Azores Airlines

Både Icelandair og Azores Airlines satser stort på stopover-trafikk. Derfor planlegger førstnevnte å kjøpe 49 prosent av aksjene i sistnevnte.

0

Et eventuelt aksjekjøp kommer på et gunstig tidspunkt for Azores Airlines (AA), som sliter med lønnsomheten. Icelandair har uttrykt stor interesse for selskapet, og ifølge AAs morselskap SATA Group er islendingene de eneste som har uttrykt interesse for selskapet.

Azores Airlines har en gjeld tilsvarende 1,94 milliarder kroner og har behov for kapitalinnsprøyting for å kunne fortsette sine operasjoner.

SATA Group eier to maskiner som betjener den portugisiske øygruppen Azorene. Nylig fikk selskapet også tilført to nye Airbus A321neo-maskiner. Gruppens andre selskap – SATA Air Açores – driver internasjonale flyvninger med Bombardier-fly.

Problemene knytter seg imidlertid utelukkende til AA.

En av grunnene for et eventuelt aksjekjøp og samarbeid er at begge selskaper har baser midtveis mellom Nord-Amerika og Europa, og vil med dette forsøke å kapitalisere på den økende transatlantiske trafikken ved å bruke stopover i salgsarbeidet. Det har nemlig Icelandair hatt stor suksess med de siste årene.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder