Vision of The Fjords får søsterskip

Vision of The Fjords fra 2016 får et søsterskip. Til forskjell fra forgjengeren blir Future of The Fjords hel-elektrisk og utslippsfri.

0

– Dette nye fartøyet er rett og slett en visjon som går i oppfyllelse, sier daglig leder Rolf Sandvik i The Fjords.

– Ikke bare blir båten lydløs, den viser også at det er mulig å besøke sårbare områder på en trygg og utslippsfri måte. Forhåpentligvis blir dette et paradigmeskifte for bransjen.

Å gå for kun elektrisk framdrift er foreløpig meget fordyrende, og Enova støtter prosjektet med 17,8 millioner kroner for å gjøre dette valget mulig. Det statlige selskapet har de siste par årene bidratt til å realisere batteriløsninger i en rekke fartøy, hvor Future of The Fjords blir det første hel-elektriske. De forventer at båten vil vekke interesse langt utover norske fjorder.

– Dette er et stort og viktig sprang i batterirevolusjonen til sjøs. Transportsektoren må på sikt bli utslippsfri, og The Fjords tar oss nå ett steg nærmere den visjonen. Vi tror at Future of The Fjords vil gjøre at resten av turistnæringen raskere tar steget over til elektriske båter, både i Norge og utlandet, sier markedssjef Petter Hersleth i Enova.

Future of The Fjords bygges nå hos verftet Brødrene Aa, og var ett av fem maritime prosjekter som i fjor vant fram i konkurransen Pilot-E, det felles finansieringstilbudet til Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova. Turistfartøyet skal gå i verdensarvområdet Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane, og tar imot sine første passasjerer i april 2018.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder