Ving-guider må låne penger til mat

Rundt 200 av Vings nordiske guider i Spania har ikke fått utbetalt lønn en uke etter Thomas Cooks konkurs, melder den svenske avisen Aftonbladet.

0

Årsaken er at guidene i landet er ansatt i selskapet In Destination Incoming, som i motsetning til Ving i Norden ble omfattet av konkursen.

En «konkurstillitsmann» ble utnevnt sist fredag, sier Vinggruppens nordiske kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson til avisen.

– Vår høyeste prioritet er at lønn skal utbetales. Vi vil presse på for det, men til syvende og sist er det konkurs-boet og dens forvalter som styrer prosessen, sier han.

På grunn av problemene som har oppstått er mange av guidene tvunget til å låne penger av familie og venner for å ha råd til mat, skriver Aftonbladet.

Søndag ble den siste av Thomas Cooks reisende sendt hjem med et fly til Storbritannia, melder Reuters. Det skjedde etter at den britiske luftfartsmyndigheten CAA 23. september satte igang «Operation Matterhorn» for å ta hjem de 150 000 strandede passasjerene, da verdens eldste reiseselskap ikke maktet å fortsette driften og gikk konkurs, skriver nyhetsbyrået.

Den aller siste flyvningen tok av fra Orlando i Florida, USA, og landet i Manchester mandag morgen.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.