Vil ha Il Duce som turist-attraksjon

Den italienske småbyen Predappio ønsker å gjøre krypten til landets herostratisk berømte diktator Benito Mussolini til helårlig turistattraksjon.

0

Muligens har det noe å gjøre med det politiske klimaet i Italia om dagen at initiativtakere i Predappio nå ser muligheten til å løfte frem Il Duce (lederen).

Mussolini ble født og begravet i byen Predappio i Emilia-Romagna-regionen, som ligger rundt 80 kilometer sørøst for Bologna, den regionale hovedstaden. Her ønsker man altså å åpne krypten og slik kaste nytt lys over Mussolinis arv, i en tid der man ser noen av de samme strømningene i landet som da «Lederen» tok tømmene på 1920-tallet.

Il Duce i sine glansdager.

San Cassiano på Pennino-kirkegården der krypten ligger tiltrekker seg allerede en strøm av Mussolini-beundrere og nysgjerrige turister, spesielt rundt viktige datoer, for eksempel Mussolinis fødselsdag 29. juli, årsdagen for hans død (28. april), og datoen for Mussolinis marsj til Roma (28. oktober 1922).

Predappio-ordfører Roberto Canali sier at åpning av krypten kan forbedre de økonomiske utsiktene for byen på rundt 6 500 innbyggere.

– Det ville hjelpe med å få inn turister, sier Canali.

– Og jeg er ikke den eneste som tror det vil hjelpe vår lille kommune, spesielt barene og restaurantene her er ivrige. Økningen vil også være til nytte for det omkringliggende området.

Krypten hadde vært åpen for publikum på begrensede vilkår for inntil rundt to år siden, og den åpnes fremdeles av og til for besøkende om man gir beskjed i god tid.

Den nye planen, som også støttes av Mussolinis pårørende, ville holde den åpen på permanent basis.

Kritikere av ideen sier at det ville gjøre krypten til et sted for pilegrimsferd for ytterliggående krefter. Antallet medlemmer i nyfascistiske grupper i Italia øker.

Tre av Mussolinis etterkommere er nå aktive i italiensk politikk: Il Duces 56 år gamle barnebarn Alessandra Mussolini er et tidligere medlem av det italienske senatet og Europa-parlamentet. Et annet barnebarn, Rachele Mussolini (44), er kommunalråd i Roma, og fascistlederens 52 år gamle oldebarn, Caio Giulio Cesare Mussolini, har i år – dog uten hell – jobbet for et sete i Europaparlamentet.

– Tiltaket er bra så lenge verdigheten på stedet kan opprettholdes selv med mange besøkende, har Caio Giulio Cesare Mussolini blant annet sagt til italienske reportere.

– Vi vil snart kunngjøre detaljerte planer, kontrer Alessandra Mussolini.

– Det er så mye press å få krypten åpnet at vi bestemte oss for å ønske ideen velkommen.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.