– Vi vil har mer sol og bad

Hos Apollo er Kanariøyene er fortsatt nordmenns vinterfavoritt. Samtidig er det Fuerteventura som øker mest.

0

– Salget av vinterens reiser ligger foreløpig på samme nivå som i fjor, men de siste ukene har trykket økt markant. Samtidig oppgir hele 64 prosent at de ikke har bestilt enda, men definitivt skal reise – så alt tyder på at det gode reiseåret vil fortsette, sier Beatriz Rivera, Presseansvarlig i Apollo.

Kanariøyene er fortsatt vinterens mest populære reisemål, og selger best. Gran Canaria holder på førsteplassen, men det er Fuerteventura som øker mest – med hele 16 prosent sammenliknet med fjoråret.

– Vi har rett og slett fått øynene mer opp for øyenes unike karakterer. Eksempelvis utmerker Fuerteventura seg i år som familiefavoritten blant Kanariøyene, mye takket være de langstrakte strendene, det store aktivitetstilbudet og Europas største sportsanlegg Playitas, mener Rivera.

På Gran Canaria vokser byene Meloneras og Puerto de Mogán. Øya er også populær blant fottur- og friluftsentusiaster.

Syv av ti oppgir sol og bad som hovedgrunn til å reise på vinteren. På en solid andreplass ligger ønsket om å oppleve noe helt annerledes og bli kjent med nye steder, kulturer og smaker.

Mye av den grunn vokser trolig Thailand aller mest. Salget hos reisearrangøren er langt over doblet mot fjoråret og allerede er snart halvparten av pakkereisene dit solgt. Også Emiratene utmerker seg på salgstoppen, med over 70 prosent økning de siste fire ukene sammenliknet med fjoråret.

– Interessen rundt Thailand i år er enorm, vi har aldri hatt så fulle fly hit så tidlig. Direkteruten til Krabi går så det suser, men den største økningen er på ruten til Bangkok – hvor de fleste drar videre til Hua Hin og Koh Samui, sier Rivera.

– Å inngå strategiske samarbeid med flyselskaper som Emirates, Qatar Airways og Thai Airways åpnet ikke bare dørene for nye og spennende reisemål. Det gjør også at vi kan tilby førsteklasses pakkereiser til noen av bransjens beste priser. Når det ikke koster mer å reise til Dubai enn til Kanariøyene blir det for mange enklere å utvide horisontene litt, forklarer Rivera.

Emiratene er også barnefamilienes førstevalg i år. Hele 31 prosent av Apollos gjester som reiser den veien er nemlig familier – over dobbelt så mange som til Gran Canaria.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.