Vi er lykkeligst i verden

Det er offisielt – vi er verdens lykkeligste folkeslag.

0

Dermed tuppet vi Danmark fra topplasseringen de har innehatt de siste årene.

Det er World Happiness Report som har listet opp 155 land på oppdrag fra FN-initiativet Sustainable Development Solutions Network.

– Norge er et eksemplarisk tilfelle. Ved å investere inntektene fra oljeproduksjonen til fordel for fremtidige generasjoner beskytter Norge seg mot de usikre opp- og nedturene andre oljerike nasjoner utsettes for, kommenterer professor John Helliwell ved University of British Columbia, et av miljøene bak rapporten.

– Vektleggingen av fremtid foran nåtid er gjort enklere takket være den høye graden av gjensidig tillit, felles mål, generøsitet og godt offentlig lederskap. Alt dette finner man i Norge, samt mange av de andre topplandene.

Landene blant de fem øverste er i hovedsak nordiske, med Island, Sveits og Finland på de påfølgende plassene. Deretter følger Nederland, Canada, New Zealand, Australia og Sverige på topp ti-lista. Danmark ligger på andreplass.

De minst lykkelige er Den sentralafrikanske republikk, Burundi, Tanzania, Syria og Rwanda nederst.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder