Verdens sikreste flyselskaper

Du bør ikke reise med nordkoreanske Air Koryo om du er opptatt av flysikkerhet. SAS og Finnair er derimot inne på topp 20-listen

0

Det er det australske selskapet Airlineratings.com som overvåker verdens flyselskaper, og som hvert år publiserer en ranking over hvordan flyselskapene håndterer sikkerhets-aspektet.

Statistikken bygger på opplysninger fra mer enn 400 flyselskaper. Deretter vurderer Airlineratings.com faktorer som sikkerhet, kvaliteten på flymaskinene og pilotenes erfaring.

De syv selskapene som havner nederst på listen er for øvrig de mest usikre, ifølge Airlineratings.com. Dette gjelder nordkoreanske Air Koryo og indonesiske Trigana Air Service, i tillegg til de fire nepalesiske flyselskapene Buddha Air, Nepal Airliens, Tara Air og Yeti Airlines.

De 20 sikreste flyselskapene får full pott på poengskalaen, og presenteres her alfabetisk:

Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airways
British Airways
Cathay Pacific Airways
Emirates
Etihad Airways
EVA Air
Finnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
Qantas
Royal Jordanian Airlines
SAS
Singapore Airlines
Swiss
Virgin Atlantic
Virgin Australia.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder