Utlendinger bruker dobbelt så mye som nordmenn

Turister fra utlandet bruker stadig mer penger når de er på besøk i Norge. Det bidrar til en betydelig verdiskapning.

0

Turistene la igjen 151 milliarder kroner i Norge i fjor, et tall i vekst. Totalt vil den globale turismen øke med 66 prosent innen 2030, mener Verdens Turismeorganisasjon (UNWTO). Utfra deres beregninger var 1,1 milliarder turister på en internasjonal reise i 2016. Til sammenlikning reiste 674 millioner i 2000.

Tallene kom for øvrig frem under den nasjonale reiselivskonferansen på Lillehammer nylig.

– Et av de hyggeligste aspektene ved dette er at verdiskapningen øker raskere enn antall overnattinger, og det betyr at turistene bruker mer penger mens de er på besøk, sier Christian Hedløv Engh, direktør i Innovasjon Norge Innlandet til NRK.

– Utlendingene legger igjen dobbelt så mye som nordmenn som er på ferie i vårt distrikt, og det er særlig sterk vekst i områdene der det er utviklet helårsaktiviteter, forklarer han.

Norges nye reiselivsdirektør, Bente Holm, sier at næringen er blitt en betydelig vekstnæring.

– På landsbasis jobber det 160 000 person i reiselivsnæringen. Det er ingen tvil om at dette er en svært betydelig bransje i Norge, sier hun.

Det er særlig store forventninger til det kinesiske markedet. Fra 2005 til 2016 har antall kinesiske hotellovernattinger i Norge økt med 577 prosent. Fra 2015 til 2016 er veksten 35 prosent.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder