USA-ambassade blir luksus-hotell

Mens det fortsatt er uklart hva som skjer med den amerikanske ambassaden i Oslo skal den USA har i London bli hotell.

0

Oslos ikoniske bygning midt i byen er fredet. Den står fortsatt tom etter at de ansatte med alt innboet flyttet til de nye lokalene på Huseby mellom Makrellbekken og gardeleiren.

Det amerikanske diplomatiet i den britiske hovedstaden er også på flyttefot, ut av bygget de har vi i årtier. Det har banet vei for Rosewood Hotels & Resorts, som har inngått avtale med eierne av bygningen – Qatari Diar – om å åpne et luksushotell på 137 rom, fem restauranter, ballrom for tusen gjester, spa og mye, mye mer. Hotellet bygget i 1914 ligger i Mayfair i i hjertet av London.

Den delvis vernede ambassadebygningen skal bygges om og renoveres for godt over ti milliarder norske kroner. Den britiske arkitekten Sir David Chipperfield har fått ansvaret for designet og skal omskape interiøret fra midten av 1900-tallet, mens den vernede fasaden blir bevart.

Detalj fra hvordan den britiske arkitekten Sir David Chipperfield ser for seg interiøret.

Rosewood Hotels & Resorts ble valgt av eierne i sterk konkurranse med andre globale hotellselskaper, etter en lang prosess.

Rosewood Hotels & Resorts ble grunnlagt i USA i 1979. I 2011 ble selskapet kjøpt opp av Hong Kong-baserte Rosewood Hotel Group (tidligere New World Hospitality), der Cheng-familien er største eiere. Idag har de 20 hoteller i drift og 15 under bygging.

Rosewood Hotels & Resorts har nylig gjenåpnet Hôtel de Crillon i Paris etter en omfattende renovering. De har fra før ett hotell i Storbritannia, Rosewood London on Holborn, med 306 rom, åpnet i 2014.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.