Ungdommen vil ha ”bleisure”

Stadig flere forretningsreisende kombinerer business med pleasure på reisene sine. 30 prosent blir over minst én ekstra natt. Det gjelder særlig de som er fødd rundt årtusenskiftet.

0

Forretningsreisebyrået FCM Travel Solutions har sammenstilt statistikk fra 3 000 forretningsreiser. Det er særlige de unge reisende som vil kombinere jobbreise med litt ferie.

– Den økte interessen for ”bleisure” er trolig et resultat av at vi blir flere i arbeid i aldersgruppen 18 til 35 år, sier administrerende direktør Bodil Månsson i FCM Travel Solutions i Norden i en pressemelding.

Ifølge henne ser mange av disse forretningsreisen som en mulighet for å se verden uten at det behøver koste så mye.

– Vi regner med at flere kommer til å kombinere jobb med fritid når generasjon Y – født mellom 1982 og 2002 – står for 75 prosent av arbeidsstyrken innen år 2025.

I dag er rundt halvparten av de forretningsreisende født på 1960- og -70-allet. I snitt er de på fire jobbreiser årlig, og er borte en til to netter.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder