Uklart hva som forårsaket fergekollisjon

Årsaken til fergekollisjonen i Oslofjorden i helgen er fortsatt ikke klar. Rederiet undersøker om feil i girkassen kan ha forårsaket ulykken.

0

Det opplyser daglig leder Pål Ruud i Oslo-Fergene, som er rederiet som driver fergen Oslo XI, til Teknisk Ukeblad.

– Vi har ikke funnet en forklaring på hvorfor motoren kvalte seg. Vi har grublet mye, og vi finner ikke noen annen teori enn at det kan være feil i giret, så vi holder på å gjennomgå det nå, sier han.

Rederiet har foretatt flere undersøkelser av fergen etter kollisjonen. I tillegg har skipperen blitt klarert ut, opplyser Ruud.

– Skipperen er klarert ut, og han gjorde ikke noe feil. Vi har hatt dykkere nede for å se på propellen – om det eventuelt var noe tau som hadde festet seg i den, men det var det ikke. Vi har undersøkt motoren, og den var det ikke noe feil med. For å være helt sikre, har vi tatt ut girkassen. Den holder vi på å undersøke nå, sier Ruud.

Sjøforsvarsdirektoratet vil deretter inspisere fergen for å se om fergen kan settes i drift igjen.

Totalt åtte personer ble skadd da fergen Oslo XI kolliderte med fergekaia på Hovedøya utenfor Oslo lørdag. Én person ble sendt til Ullevål sykehus, mens fem ble sendt til legevakten. Fergen har plass til 236 passasjerer, men det var kun 134 passasjerer om bord da den var på vei fra Rådhuskaia i Oslo sentrum til Hovedøya.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.