Tyrkerne får ekstra ferie

Den tyrkiske regjering utvidet den forestående fellesferien i landet til ti dager, som en utstrakt hånd til turistsektoren.

0

Bakgrunnen er svikten i turistbesøket fra utlandet. Den opprinnelige ferieperioden som totalt er på fem dager fra 30. august vil dermed utvides med ytterligere fem, for å gi landets innbyggere totalt ti dagers ferie, noe som ifølge tyrkisk reiseliv vil avhjelpe en sektor som sliter.

Nå har regjeringen med president Recep Tayyip Erdogan gått med på å utvide ferieperioden, for som regjeringens talsperson Bekir Bozdag sier ”å legge til rette for familiebesøk, få igang turistsektoren igjen, og sørge for en positiv handels-effekt”.

Turisme utgjør fem prosent av Tyrkias brutto nasjonalprodukt, og i fjor var svikten på dette området nesten 30 prosent som følge av uroen i landet og den påfølgende svikten i utenlands-besøket. Det har riktignok vært en stigning i besøket inneværende år, men det er langt frem til besøkstallene før 2015.

Noen stemmer har uttrykt bekymring for fallet i produksjonen som følge av den utvidete fellesferien, men leder for Tyrkias hotellføderasjon (TUROFED) Osman Ayik er klar på at dette tiltaket i stedet vil styrke folkets vilje til økt innsats, både for turistsektoren og landets økonomi som helhet.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.