Ving-jubel tross nedgang

Årets sommersalg i Ving Norden gikk ned med seks prosent sammenlignet med fjoråret. MDet meste skyldes redusert kapasitet på Tyrkia. Oppgang på andre reisemål – og høyere priser – gir derfor likevel grunn til Ving-jubel.

0

– I Norge er vi veldig godt fornøyd med resultatet, sier Ving Norges markeds-og kommunikasjons-direktør Tonje Løkaas Fossum i en kommentar til sommertallene.

– Sommeren bærer riktignok preg av den sterke nedgangen i kapasiteten på Tyrkia, men resultatet både for sommeren og kommende vinter ser veldig bra ut.

Tar man bort Tyrkia økte bookingene i Norden med fem prosent, og 99 prosent av kapasiteten ble solgt ut. Det ligger over Thomas Cook-konsernets gjennomsnitt på 89 prosent, som i sin tur var tre prosentpoeng lavere enn fjorårssommeren.

I Norge var nedgangen i antall charterpassasjerer i sommer på ti prosent sammenlignet med i fjor. Om man holder Tyrkia utenfor var oppgangen på andre reisemål på hele syv prosent. Snittprisen økte også med seks prosent. Totalt i Norden var den på tre prosent.

– For vinteren ligger vi per nå på nivå med fjoråret, med en økning i snittprisen på fire prosent, fortsetter Løkaas Fossum, som også er veldig godt fornøyd med tallene for neste sommer.

– Der ligger vi drøyt 11 prosent foran skjema sammenlignet med i fjor, til en snittpris som er seks prosent høyere, sier hun.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder