Ving doblet salget på New York

En styrket norsk krone har gitt seg solid utslag på reiselysten. I oktober økte Ving salget av storbyreiser med ti prosent.

0

– Det er helt tydelig at kronekursen har påvirket reiselysten, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

Fra å ha hatt en nedgang i storbysalget på mellom 15 og 20 prosent i sommer, har feriearrangøren økt salget av storbyreiser med ti prosent i oktober sammenlignet med samme periode i fjor.

– Fremgangen er spesielt tydelig på London og New York, etterspørselen etter reiser hit har styrket seg betydelig de siste tre ukene. Vi ser faktisk en dobling i salget av reiser til New York denne høsten, sammenlignet med høsten i fjor. Det kommer nok til å ligge julegaver både fra Oxford Street og Fifth Avenue under mange norske juletrær i år, tror Larsen-Vonstett.

5 på topp i høst

 

 1. London
 2. Barcelona
 3. Roma
 4. Riga
 5. Budapest

Byer med størst vekst i høst

 1. New York +97 %
 2. Dublin +74 %
 3. Madrid +61 %
 4. Barcelona +48 %
 5. Budapest +33 %
Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder