Vil berge bryllupstur med crowdfunding

Da konkursen til turoperatøren Lowcostholidays etterlot 140 000 kunder uten ferien de hadde betalt for, satte noen av dem i gang en pengeinnsamling for å sikre seg ferietur likevel.

0

Flere av familiene appellerer nå til venner og familie slik at ferien kan gå sin gang. 15. juli ble nemlig Lowcostholidays satt under offentlig administrasjon. 27 000  kunder var plutselig strandet i utlandet, og 110 000 satt med verdiløse feriebookinger.

I Storbritannia, der de fleste kundene er ifra, viste det seg at kompensasjonen man kan forvente seg fra det offentlige kun er på rundt hundre kroner per person, som ikke holder til flybussen til Heathrow en gang.

Dermed satte en av slektningene til de rammede, Beverly Smith, i gang nettsiden GoFundMe.com, for å sikre at søsteren fikk den bryllupsturen hun hadde betalt for – som blant annet inkluderte et all inclusive-opphold i Spania.

– Alt av penger de fikk i bryllupspresang gikk til å betale for en bryllupstur for hele familien, skriver Smith blant annet på nettsiden.

– Lowcostholidays har stjålet pengene til kundene sine, og hindret søsteren min og familien hennes bryllupsturen de hadde gledet seg til hele det siste året.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder