Slutt for Lilleputt

Lilleputt Reiser legges ned ved utgangen av 2016, etter 25 års drift. Flyktningestrømmen til greske øyer og høy eurokurs er medvirkende årsaker.

0

Det er eier og gründer Frode Schiøtz selv som offentliggjør avgjørelsen på en lukket Facebook-gruppe for Lilleputts venner.

– Ettersom spekulasjonene begynte å gå, syntes jeg det var riktig at de som står oss nærmest skulle få vite det først, sier Frode Schiøtz i en kommentar til VG.

Schiøtz var mannen bak både Gulliver og senere altså Lilleputt, som spesialiserte seg på destinasjoner blant de greske øyer. Lilleputt tjente penger så sent som i 2015, men utfordringene med flyktningestrømmen til flere av selskapets viktigste destinasjoner i kombinasjon med en stigende eurokurs har gjort 2016 til et langt mer utfordrende år for selskapet. Beslutningen om å legge ned driften kommer som et resultat av dette, i en setting der Frode Schiøtz selv nærmer seg 80 år og føler at det har vært nok utfordringer nå.

Han skriver avslutningsvis på den lukkede Facebookgruppen at Lilleputt fortsetter driften av selskapet frem til utgangen av året, og oppfordrer alle Lilleputts venner til å støtte opp om driften og bestille reiser gjennom høsten.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder