Nå blir Airbnb også reiseoperatør

Airbnb skal utvide virksomheten til også å omfatte reiseplanlegging og booking av turer på selskapets nettsider.

0

Det var selskapets øverste leder Brian Chesky som nylig la frem planene under en presentasjon i San Francisco. Han understreket at Airbnbs gjester nå skal kunne skreddersy reisene sine på selskapets nettsider – for flere dager eller omså bare for noen timer. Dette skal sikre de reisende – som han sier – ”en autentisk opplevelse”.

Med dette endrer selskapets forretningsmodell seg mot å legge enda større oppgaver i hendene på Airbnb-vertene. Vertene og andre lokale skal med dette selv kunne arrangere lokale utflukter og arrangementer, i tillegg til å gi tips om hva man kan gjøre på reisemålet.

Denne utvidelsen er den største ekspansjonen i Airbnbs historie siden selskapet ble opprettet som en deletjeneste i 2008.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder