Fortsatt nedgang i Tyrkia-trafikken

Turismen til Tyrkia fortsetter å rase. I september var nedgangen i turistbesøket på 33 prosent, i oktober 25,8. Og det ser ikke særlig lysere ut neste år.

0

Norske Ving reduserer for eksempel kapasiteten på Tyrkia i 2017 med 21 prosent, sammenlignet med årets sommer. Den var igjen preget av betydelig redusert trafikk til det tidligere så populære reisemålet.

– Vi regner med å sende i underkant av 16 000 nordmenn på Tyrkia-ferie neste år, sier informasjonsrådgiver i Ving, Elisabeth Larsen-Vonstett.

På det meste sendte norske turoperatører nærmere 400 000 nordmenn til Tyrkia. Neste sommer regner man med at knapt 45 000 drar den veien.

– Dette er dypt beklagelig, ikke minst for tyrkerne, som har bygget opp fenomenale produkter, sier Apollo Norges administrerende direktør Erik Haug.

Apollo har ikke satt opp noen chartermaskiner fra Norge til Tyrkia neste år.

– Det er nå en gang slik at det er de reisende som bestemmer, og neste sommer er Hellas, Mallorca og Kroatia vinnerne, sier Haug.

TUI Norge (tidligere Star Your) halverte kapasiteten på Tyrkia denne sommeren, og kommer til ytterligere å kutte i tilbudet neste sommer.

– Hos oss drar mange av dem som tidligere valgte Tyrkia nå heller drar til Bulgaria og Kroatia, sier informasjonsansvarlig i TUI Norge, Nora Aspengren.

Årsaken til den brutale turisttrafikken er uroen i landet og konfliktene i nærområdet.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder